Hlavní obsah

Polskou rallye vede před nedělním finále Estonec Tänak

Mikolajki

Polskou rallye vede po dvou etapách estonský pilot Ott Tänak s fordem. V nedělních zbývajících čtyřech rychlostních zkouškách bude hájit náskok 21 sekund na norského jezdce Volkswagenu Andrease Mikkelsena a usilovat o premiérový triumf v mistrovství světa. Dosud byl nejlépe třetí v roce 2012 v Itálii a loni právě v Polsku.

Foto: Profimedia.cz

MS v rallye - ilustrační foto.

Článek

Osmadvacetiletý Tänak vyhrál na písčitých tratích osm z dosavadních 17 testů, mezi dílčí vítěze se zatím v Polsku zapsalo dohromady sedm soupeřů. O tom, že se MS v rallye vyrovnává, svědčí i skutečnost, že Tänäk se může stát šestým vítězem za posledních šest závodů.

V okolí Mazurských jezer si více než jeden dílčí triumf vedle lídra a Mikkelsena připsal ale už jen Novozélanďan Hayden Paddon, který se ztrátou 28 sekund drží třetí místo. Vítěz předchozích dvou ročníků Polské rallye a vedoucí muž šampionátu Sébastian Ogier je až šestý a hrozí mu, že poprvé v sezóně bude chybět na stupních vítězů.

Na Tänaka ztrácí francouzský obhájce titulu přes minutu podobně jako na pátém místě jeho týmový kolega Jari-Matti Latvala z Finska. Před jezdci Volkswagenu se drží ještě Belgičan Thiery Neuville v hyundaii, vítěz předchozího závodu na Sardinii.

Polská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) 2:05:37,2
2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -21,3
3. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -27,8
4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -43,5
5. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:04,5
6. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -1:08,1.

Reklama

Související témata: