Hlavní obsah

Doohan se s Kopeckým ve Fabii nebál

ZDICE

Rozesmátý usedl v závěru minulého týdne pětinásobný motocyklový mistr světa Mick Doohan na žhavé sedadlo spolujezdce ve Škodě Fabii WRC pilotované bývalým českým automobilovým šampiónem Janem Kopeckým. Pohodu mu nevzalo ani sedm testovacích kilometrů po úzké, kluzké a místy po zimě štěrkem pokryté silnici u obce Slavíky na Berounsku.

Foto: Czech Rally Team

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC na trati Švédské rallye.

Článek

"Nebál jsem se, i když mě rozhodně nevezl nijak lehce a celý úsek jel naplno. Možná už jsem na takové věci starý, ale vedle Honzy jsem se cítil bezpečně," smál se čtyřicetiletý Australan, který pětkrát na Hondě v letech 1994-98 vyhrál mistrovství světa v kubatuře do 500 ccm.

Doohan chce Kopeckého posunout výše

Doohan společně s Pavlem Turkem, bývalým manažerem McLarenu, a Davidem Coulthardem, pilotem formule 1, vlastní agenturu zabývající se sportovním marketingem, která má pod křídly i Jana Kopeckého. Ten má letos v plánu účast na deseti ze šestnácti podniků šampionátu a chce se trvale usadit mezi elitou. "Věřím, že společnými silami jej posuneme v jeho kariéře o úroveň výš," řekl Doohan.

Kam až může podle vítěze čtyřiapadesáti motocyklových GP český mladíček vystoupat? "Maximem je vítězství v mistrovství světa, ale to je samozřejmě cíl hodně vzdálený. Je však mladý, velmi perspektivní a talentovaný. I Fabia je skvělým vozem, takže v součtu s našimi zkušenostmi a kontakty má velké předpoklady pro úspěch," vykládal Doohan.

S autem by se potřeboval více sžít

Zná se s Davidem Richardsem, jenž vlastní mediální práva na MS v rallye, bývalým mistrem světa Colinem McRaem či australským jezdcem Chrisem Atkinsonem. "S tím jsme vyrůstali v jednom městě," vzpomínal Doohan. V minulosti se jedné rallye v rámci charitativní akce zúčastnil. Usednout za volant Fabie WRC by se mu líbilo, ale...

"Kdybych měl půl dne pro sebe, abych se s autem sžil a užil si to. A především někde mimo záběry televizních kamer a fotoaparátů," culil se dobře naložený Doohan, když sledoval, jak Kopecký s Fabií WRC polyká první z testovacích kilometrů před Španělskou rallye, která ho čeká v závěru března.

Reklama

Související témata: