Hlavní obsah

Vojtěch se po Mexiku představí také na Argentinské rallye

PRAHA

Solidní výkon Štěpána Vojtěcha v barvách OMV CEE World Rallye Teamu na neznámé mexické šotolině otevřel českému jezdci vrátka k další soutěži mistrovství světa v kategorii produkčních vozů. Liberecký rodák se za volantem Mitsubishi Lancer EVO VIII představí při Argentinské rallye, která se jede na konci dubna.

Foto: Event Concept

Štěpán Vojtěch na trati Mexické rallye.

Článek

Vojtěch dokončil Mexickou rallye na absolutním osmnáctém místě, v kategorii produkčních vozů byl sedmý a vybojoval tak dva body do hodnocení světového šampionátu. A slušný výsledek přinesl své ovoce.

"Hodinu po dojetí soutěže jsme dostali nabídku jet Argentinskou rallye. Museli jsme se rozhodnout během několika okamžiků, takže jsme žhavili telefony do spící Evropy a nakonec na nabídku kývli," líčil nečekaný vývoj událostí v Mexiku manažer týmu Tomáš Pochop na středečním setkání s novináři.

Vojtěch se v severní Americe představil premiérově v 'enkové' kategorii, navíc na šotolině, s níž nemá zkušenosti. "Odbyli jsme si hned několik premiér. A to, že jsme se dokázali přiblížit špičce, bylo velice příjemným překvapením. Škoda, že nás během prvního dne zbrzdil Polák Kuzaj, možná jsme se mohli posunout ještě o nějaké to místo výš," zalitoval osmadvacetiletý jezdec. "Každopádně jsme si ale spravili náladu po Rallye Šumava, kde nás havárie připravila o výsledek ve Winter Cupu," dodal.

Argentina bude pro Vojtěcha další neznámou, hodně ale pomohou zkušenosti z Mexika. "Jde samozřejmě o rozdílné soutěže, ale už budeme vědět do čeho jdeme, podmínky budou přece jen trochu podobné," věří.

Před jižní Amerikou Katalánsko

V nabitém programu letošní sezóny absolvuje ještě před odjezdem do jižní Ameriky na konci března další soutěž mistrovství světa, Katalánskou rallye. Ve Španělsku se ale, stejně jako v srpnu v Německu, představí se 'svým' Peugeotem 206 WRC. "Budeme si muset zase zvykat na asfalt. Ale nebude tam tolik neznámých jako za oceánem. Navíc pojedeme s naším starým známým autem," těšil se Vojtěch na 'dvěstěšestku'.

Do startu na Německé rallye se pak Vojtěch představí také v soutěžích českého mistrovství v Českém Krumlově a  při Bohemia rallye. O další části sezóny tým stále jedná. Stále tak zatím není vyloučeno, že by se Vojtěch mohl představit v mistrovství světa i v polovině listopadu při Novozélandské rallye.

Reklama

Související témata: