Hlavní obsah

Nenasytný šampión Loeb přijel do Katalánska vyhrát

SALOU

Vítězství a dvě druhá místa má na kontě po třech závodech letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích úřadující šampión Francouz Sébastien Loeb s Xsarou WRC. Pro asfaltovou Katalánskou rallye, startující zítra v lázeňském městečku Salou na Costa Daurada, vyhlásil neskromný cíl: vyhrát!

Článek

"Xsary v Katalánsku vždy bojovaly o vítězství. A nám se na asfaltu tradičně daří, takže proč bychom měli mít jiný cíl než zisk deseti bodů za první místo," říká Loeb, jezdec soukromého týmu Kronos.

Důvod k sebevědomí je u dvojnásobného šampióna zcela na místě. Pokud se v minulém roce jelo na asfaltu, byl v cíli první. A v letošní sezóně, přestože jede v soukromém týmu, skončil nejhůře druhý, přičemž minulou rallye v Mexiku vyhrál. "Všechno hraje pro nás, pro auto i pro tým. Navíc po posledním testování musím říct, že xsara je ve vynikající formě," usmívá se Loeb.

Největším protivníkem by mu měl být Marcus Grönholm s továrním Fordem Focus WRC, jemuž aktuálně patří druhé místo v průběžném pořadí šampionátu, který odstartoval výhrami v Monte Carlu a ve Švédsku. "Poslední test vyšel fantasticky. Už jsem z hlavy dostal špatný výsledek z Mexika, kde jsem udělal chybu a získal jen bod. Sebastien bude určitě rychlý, ale doufám, že v cíli skončí za mnou," usmál se finský pilot.

Tři české posádky

Na startu soutěže, která je proslulá neuvěřitelným zkracováním zatáček, budou i tři české posádky. Největší ambice má duo Jan Kopecký-Filip Schovánek ve Škodě Fabii WRC týmu Czech rally team Škoda Kopecký. Při loňském startu totiž poprvé v soutěžích mistrovství světa skončila na bodované pozici.

S vozem Peugeot 206 WRC se představí v barvách Czech OMV rallye týmu Štěpán Vojtěch s navigátorem Michalem Ernstem. O první body v letošním juniorském MS bude s vozem Citroën C2 Super 1600 bojovat dvojice Martin Prokop-Jan Tománek.

Na posádky v přímořské oblasti čeká 16 měřených úseků (šest v pátek a v sobotu, čtyři v neděli), dlouhých 346,43 kilometru. Celkem je připraveno 1376,14 kilometru. Vítěz bude korunován v neděli ve tři hodiny odpoledne.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články