Hlavní obsah

Kopecký: Chci obhájit bod z Katalánska

Na bodovanou příčku se dokázal při loňské Katalánské rallye prosadit se Škodou Fabia WRC Jan Kopecký. Čtyřiadvacetiletý jezdec nebude spolu s Filipem Schovánkem chybět ve Španělsku ani tento víkend. "Nejlepší by bylo posunout se třeba ještě o příčku výše," říká Kopecký v rozhovoru pro Právo.

Foto: Škoda Motorsport

Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s Fabií WRC při letošní Rally Bohemia.

Článek

V loňském roce jste při Katalánské rallye poprvé v MS bodoval. S Fabií WRC budete i na letošním startu. Jaký máte cíl? Chci se prosadit mezi nejlepší a pokusit se obhájit loňské osmé místo, což by znamenalo bodový zisk. Nejlepší by bylo posunout se třeba ještě o příčku výše.

Soutěž se díky změnám v kalendáři MS jede znovu už po pěti měsících. Je to výhoda? Ano. Člověk si rychlostní zkoušky více pamatuje. Navíc erzety jsou skoro stejné jako v minulé sezóně.

Tehdy jste si španělské tratě pochvaloval. Jsou to trasy, které vám vyhovují? Jsou mi hodně blízké. Líbí se mi svým charakterem. Společně s Německem patří v šampionátu k mým nejoblíbenějším.

Není to i kvůli loňskému skvělému výsledku? Nebudeme si nic nalhávat. Při konkurenci, která se tady sešla, náš loňský bod nic neznamená.

Reklama