Hlavní obsah

Ogier dál vede s převahou Francouzskou rallye

Sébastien Ogier suverénně vede i po druhé etapě Francouzskou rallye. Domácí pilot týmu Volkswagen v sobotu nedominoval tolik jako v pátek, kdy vyhrál všechny čtyři testy, ale po dalších dvou dílčích triumfech má před posledním dnem stále komfortní náskok 46,5 sekundy na Belgičana Thierryho Neuvillea s vozem hyundai.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Sébastien Ogier.

Článek

Právě Neuville byl nejrychlejší v zatím posledním testu. Zbylý dílčí úspěch si naopak v úvodu druhého dne připsal Brit Kris Meeke v citroënu. Ten ale nedlouho poté, co přerušil Ogierovo triumfální tažení, v následující zkoušce odstoupil z průběžného sedmého místa.

V třicetikilometrové šesté erzetě zajel totožný čas jako Ogier jeho norský týmový kolega Andreas Mikkelsen, kterému před nedělním finále patří třetí místo už s více než minutovou ztrátou.

Čech Jan Kopecký ve fabii je dvanáctý a na druhém místě pořadí kategorie WRC2 ztrácí téměř čtyřicet sekund na britského pilota fordu Elfyna Evanse.

V neděli se pojedou zbývající dvě erzety. Nejprve s téměř 54 kilometry nejdelší test víkendu a poté pro změnu nejkratší korsická zkouška v délce 10,42, na níž se budou udělovat bonusové body v rámci takzvané power stage.

Francouzská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 3:27:10,0
2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -46,5
3. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -1:08,0
4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:41,3
5. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën DS3) -2:04,9
6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -2:42,7
12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -6:24,8

Reklama

Související témata: