Hlavní obsah

Čeští jezdci balí stroje na Dakar. Bojí se bolivijských výšek

Praha

Martin Macík bude na Dakaru 2017 pilotovat nový kamión s přezdívkou Franta a Lukáš Kvapil pojede na nové motorce. „Dokončili jsme ji až dnes ráno, teď ji budu pár dní zajíždět. Oproti té předchozí je o 30 kg lehčí a má o 30 koní víc.“ prozradil před svým premiérovým startem Kvapil. Příští týden pošlou oba své stroje na cestu do Jižní Ameriky a zahájí závěrečnou část tréninku, která bude zaměřená na výkon ve velkých nadmořských výškách. Právě ty čekají na Dakaru v Bolívii. V následujícím videu si poslechněte, jaké s nimi má zkušenosti Martin Macík.

Macík a Kvapil balí na DakarVideo: Sport.cz

 
Článek

Oproti minulým ročníkům Dakaru by tentokrát měli jezdci strávit ve velkých nadmořských výškách celý týden. „V Bolívii by se proto mohlo rozhodovat." myslí si Martin Macík Jr.

Jeho kamión Franta už má také přidělené startovní číslo - 518. Posádku ale moc nenadchlo a vysvětluje proč. „Z kamiónů budeme startovat jako devatenáctí v pořadí, budeme se muset prokousávat dopředu. Dostávat se skrz prach, který je nekonečný a jedno auto budeme předjíždět přes 50 km, což je hrozně dlouhá doba."

Věří však, že to Franta zvládne a že se mu na Dakaru 2017, který startuje 1. ledna, podaří skončit do 10. místa.

Reklama