Hlavní obsah

Štěpán Vojtěch odstoupil z Argentinské rallye

PRAHA/CORDÓBA

Jen dvě rychlostní zkoušky z druhé etapy Argentinské rallye absolvoval v sobotu Štěpán Vojtěch. Pilota Czech OMV Rallye Teamu zradila převodovka jeho Mitsubishi Lancer EVO VIII a po dvanáctém měřeném úseku odstoupil.

Foto: Jiří Vatka

Mitsubishi Lancer EVO VIII Štěpána Vojtěcha.

Článek
Fotogalerie

Již páteční úvodní, zpočátku nadějně vyhlížející etapa, skončila pro Vojtěcha s navigátorem Michalem Ernstem smolně. Při sedmé rychlostní zkoušce došlo na jednom ze skoků k poškození chladiče, v jehož důsledku musela posádka na následujícím měřeném úseku několikrát zastavit k doplnění vody. Po projetí cílem osmé rychlostní vložky pak byla nucena z páteční etapy odstoupit.

Po dojetí byla Vojtěchovi ošetřena drobná popálenina na pravé ruce a následovala lékařská kontrola v nemocnici. V nočních hodinách pak uvedli týmoví mechanici vůz do pořádku, tak že se česká dvojice mohla v sobotu v brzkých ranních hodinách postavit na start druhé etapy a pokračovat díky systému Superrallye.

Podle informací týmového manažera Tomáše Pochopa ale Vojtěch v sobotní druhé etapě absolovoval pouze dvě rychlostní zkoušky a po dvanáctém měřeném úseku odstoupil pro poruchu převodovky.

Reklama