Hlavní obsah

Beckham je na prodej, ve hře jsou miliardy

PRAHA

Zatímco fotbalová sezóna pomalu skomírá, přestupový trh se těší na první senzaci. Nejvíce gigantů s nabitými peněženkami se točí okolo Davida Beckhama. Na dveře Manchesteru United klepají AC i Inter Milán, Barcelona a Real Madrid. Madridští sice zájem o anglického kapitána oficiálně odmítají, stejně se ale chovali i před přestupy Zidana a Ronalda.

Foto: ČTK/AP

Anglický fotbalový reprezentant David Beckham přicestoval 20. dubna do jihoafrického Durbanu k přátelskému utkání s JAR s novým účesem

Článek

"Nemáme o Beckhama zájem. Jsme spokojeni s naší zálohou, nehodláme nic měnit," halasí Florentino Peréz, šéf madridských 'pusinek'. To ovšem nic neznamená, Real v posledních letech proslul bombastickými přestupy, jimž předcházela stejná prohlášení. A koneckonců, před časem i obvykle dobře informované španělské sportovní deníky rozšířily do světa zprávu, že Real hodlá do Manchesteru poslat nejen hotovost, ale i Luise Figa. Spekulace o odchodu portugalského tvůrce hry posílila i jeho nepříliš vydařená sezóna.

Ostatně, podobné řeči v opačném gardu vedou i šéfové 'Reds'. "David je klíčový hráč. Chceme, aby zůstal," zní oficiálně z Old Trafford. Ale oficiální informace si často se zákulisními hovory netykají. Nejinak tomu zřejmě bude i v tomto případě. Podle dvou nejmenovaných zdrojů britského nedělníku The Sunday Times klub již zahájil přestupová jednání. United prý požadují za osmadvacetiletou hvězdu nejméně 35 miliónů liber (asi 1,5 miliardy korun).

Ztráta pro anglický fotbal

Případný Beckhamův přestup by však pořádně nadzvedl anglického reprezentačního kouče Švéda Svena-Görana Erikssona. Ten v italské televizi prohlásil, že není transferu nakloněn. "Beckham je skvělý hráč. Může hrát za jakýkoliv klub, ale já si myslím, že by neměl opustit Manchester. Byla by to obrovská ztráta pro anglický fotbal," řekl Eriksson. Jeho názoru však zřejmě nebudou na Old Traffordu přikládat velkou váhu.

Naopak, přestupu by se nebránil trenér Alex Ferguson, jehož spory s Beckhamem jsou médii už několik měsíců propírány. A jak by peníze za svou hvězdu Sir Alex utratil? "Potřebovali bychom zkušeného obránce," naznačil již několikrát v průběhu sezóny.

Reklama

Související témata: