Hlavní obsah

Rally Bohemia se letos pojede pouze na asfaltu

PRAHA

Definitivní opuštění šotolinových tratí přináší červencová Rally Bohemia, jejíž trať letos povede výhradně po asfaltu. Automobilová soutěž, která je letos pátým dílem domácího mistrovství a také součástí Evropského poháru, začíná 14. 7. sice tradičně v Mladé Boleslavi, ale čtrnáct rychlostních zkoušek se nově jede v podhůří Jizerských hor.

Foto: Škoda Motorsport

Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s Fabií WRC při loňské Rally Bohemia.

Článek

"Na jezdce čeká 681 kilometrů, z nichž 248 km tvoří měřené testy, které jsou delší, než u nás bývá obvyklé. Snažili jsme se najít technicky náročnou, ryze asfaltovou trať, jež vede hlavně po silnicích Jablonecka," tvrdí ředitel soutěže Jan Mochan s tím, že úvod rallye obstará supererzeta na autodromu v České Lípě.

"Pojedeme také kolem zámku v Sychrově, diváci se mohou těšit i na atraktivní úseky v oblasti Smržovky, Železného Brodu či Navarova. Servisní zónu jsme umístili u liberecké Tipsport Areny, odkud se startuje v neděli i do druhé etapy, která pak skončí zase v Mladé Boleslavi," přibližuje Mochan.

O prvenství se chystají bojovat nejlepší z českého šampionátu Štajf (Subaru), Pech a Arazim (oba Mitsubishi), objevit se má i úspěšný jezdec z juniorského mistrovství světa Prokop (Citroen).

Pořadatelé ale ve vložené soutěži umožní účast i vozů WRC, které na evropské ani domácí scéně mistrovské body brát nemohou. Na startu bude i Jan Kopecký s tovární fabií: "Pro nás to bude test pro soutěž MS v Německu a technicky zajímavější trať vítám."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články