Hlavní obsah

Podmol odsunul sen o Dakaru. Nechci se jen zúčastnit, vysvětluje

Praha

Poslední Dakar zažil v roli pozorovatele, na přelomu roku chtěl odcestovat do Jižní Ameriky s cílem prožít věhlasné dobrodružství v sedle motorky na vlastní kůži. Sen o drsné pouti ale Libor Podmol nakonec odsouvá do budoucnosti. Proč? Důvodů se sešlo víc.

Foto: archiv Libora Podmola

Libor Podmol

Článek
Fotogalerie

„Nejhlavnějším důvodem zůstává to, že až pojedu Dakar, tak chci závodit. Ne si rallye jen ‚objet'. A k tomu je potřeba hlavně hodně času, zdraví a v neposlední řadě peněz. Taky se mi daří v mistrovství světa ve freestylu a podepsal jsem kontrakt na všechny závody MS. Poslední závod šampionátu v FMX je přitom jen pár víkendů před Dakarem a jelikož bojuju o titul, budu chtít možná trochu riskovat. Ovšem s myšlenkou, že mě čeká Dakar, který stál spoustu peněz a celý tým na něm dělal půl roku... Asi by se mi nejezdilo úplně nejlíp," řekl Sport.cz Podmol.

Mistr světa FMX a dvojnásobný vítěz slavných X-Games navíc dobře věděl, že účast na proslulé rallye by dlouho dopředu změnila i jeho přípravu. „Fyzickou přípravu bych určitě musel změnit a možná i nabrat trochu svalů. Nevím, jestli by mi to nezasahovalo do ježdění FMX. Nechci nic uspěchat, chtěl bych se na Dakar pořádně připravit. Myslím, že věkově mám ještě dost času," líčil.

Musí všechno zapadnout

Dvaatřicetiletý milovník adrenalinu nicméně připustil, že by jeho rozhodování ovlivnil dobře načasovaný příchod štědrého partnera. „Kdyby za mnou před dvěma měsíci někdo přišel s tím, že chce být mým partnerem na Dakar a poskytl by prostředky, abych se mohl naplno věnovat pouze tomuto cíli, možná by se psalo něco jiného. Dakar chci jet a věřím, že na startu budu. Jen musí přijít ten správný čas," uvedl.

Kdy by tedy Podmol mohl být ve startovní listině slavné soutěže? „Za rok, za dva, za tři? Musí to do sebe všechno zapadnout," uzavřel český závodník.

Rallye Dakar bude při nadcházejícím ročníku slavit 40. výročí a organizátoři přichystali pro účastníky řadu překvapení. Desátý ročník chystaný v Jižní Americe povede opět i na území Peru, poté protne Bolívii a skončí v Argentině. Celkem na jezdce čeká čtrnáct etap, start je naplánovaný na 6. ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články