Hlavní obsah

Prokop skončil osmý v Baja Aragón, Macík kraloval kamiónům

Teruel

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil osmé místo v závodě Baja Aragón, který byl součástí Světového poháru v cross country rallye. Hned za ním skončil Miroslav Zapletal, patnáctý byl Tomáš Ouředníček. Z vítězství se mezi řadou pravidelných účastníků slavné Rallye Dakar radoval Násir al-Attíja z Kataru.

Foto: Big Shock Racing

Martin Macík se svou posádkou vyhrál Baja Aragon.

Článek

Mezi motocyklisty skončil čtrnáctý Jan Brabec, který by se na jubilejním 40. Dakaru měl představit v barvách týmu Big Shock racing. Jeho ústřední postava Martin Macík ve Španělsku triumfovala v kategorii kamiónů. Druhý v ní byl Tomáš Vrátný, čtvrtý Jaroslav Valtr.

„Ruce jako vánočka, uražená bočnice, defekt, několikrát mimo trať, ale nakonec nejrychlejší," hlásí výsledky dramatického závodu pilot Martin Macík. Spolu s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Michalem Mrkvou zvítězil v úvodním prologu a z vedoucí pozice se přes mnohé komplikace nenechal sesadit ani v jedné z následujících etap.

„Byl to boj. Závody už nám chyběly, takže jsme jeli naplno a nešetřili sebe ani auto. Chtěli jsme otestovat, co vylepšený kamión vydrží. A zase jsme si potvrdili, že Franta je koráb do nepohody," říká mechanik Mrkva.

Tým během léta čekají ještě další dva závody, 10.-13. 8. Hungarian Baja a 31. 8.-3. 9. Baja Poland. Evropské rally jsou důležitou přípravou na Dakar 2018, který 6. ledna odstartuje v Peru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články