Hlavní obsah

Kopecký pojede s Fabií WRC Bohemia rallye

Navázat na úspěšné vystoupení z posledních dvou ročníků Rallye Bohemia bude chtít i letos posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek. Jejich tovární Škoda Fabia WRC se startovním číslem 501 bude o nadcházejícím víkendu patřit k hlavním lákadlům tradiční asfaltové soutěže v okolí Liberce a Mladé Boleslavi.

Foto: Czech Rally Team

Prioritou posádky Kopecký - Schovánek jsou v letošní sezóně především soutěže MS.

Článek

Ve dvou etapách v rámci závodu "Super Race" čeká na posádky soutěžních speciálů nejvyšší kategorie, v níž figuruje šest vozů specifikace WRC, deset rychlostních zkoušek. Soutěž zahájí tradiční supererzeta na autodromu v Sosnové, kde se speciály WRC představí ve dvojnásobném počtu kol oproti ostatním posádkám. Celková délka měřených testů v závodě "Super Race" je 163 kilometrů a trať je tvořena převážně novými rychlostními zkouškami.

Kopeckého prioritou v letošní sezóně je především účast v mistrovství světa, a s Fabií WRC se tak představí v soutěži českého mistrovství poprvé. "Rád se představím domácímu publiku, protože spousta fanoušků za námi jezdí po světě a skvěle fandí, což je velice příjemné a já za to moc a moc děkuji," uvedl český pilot v tiskové zprávě Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Čtyřiadvacetiletý jezdec byl posledních dvou ročnících soutěže v absolutním pořadí nejrychlejší a v nastoleném trendu by rád pokračoval. "Čeká nás pozměněná trať, a to ještě zvýší atraktivitu. Na start se nesmírně těším. V posledních dvou ročnících se nám výrazně dařilo a rádi bychom na skvělé výsledky z posledních dvou let navázali," odkryl své plány, které se bude snažit překazit především Štěpán Vojtěch, jenž se divákům poprvé představí za volantem Peugeotu 307 WRC.

Reklama

Související témata: