Hlavní obsah

Mistr světa boural a předčasně končí. Odnesl to spolujezdec

Mistr světa a vedoucí muž seriálu MS v rallye Sébastien Ogier, který v pátek na Finské rallye po nehodě nedokončil první etapu, nenastoupil do dnešního pokračování. Chce, aby se lehce otřesený spolujezdec Julien Ingrassia plně zotavil. Pokud to Ingrassiův stav dovolí, hodlá Ogier zabojovat o extra body v nedělní závěrečné power stage.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 1. etapy Finské rallyeVideo: sntv

 
Článek

"Po dohodě s organizátory jsme se rozhodli stáhnout Sébastiena ze závodu, abychom dali Julienovi více času na zotavení. Pokud bude vše v pořádku, zítra nastoupí," oznámil tým M-Sport, jehož barvy Ogier s Ingrassiou hájí. Francouzská posádka měla nehodu ve čtvrté rychlostní zkoušce, poté co při tvrdém dopadu po skoku poškodila pravé zadní zavěšení svého fordu.

Po pátku byl překvapivě v čele závodu domácí Esapekka Lappi a i dnes pokračuje jeho těsný souboj s týmovým kolegou z Toyoty a trojnásobným vítězem Finské rallye Jarim-Mattim Latvalou. Ogiera může o průběžné vedení v seriálu připravit Belgičan Thierry Neuville, jenž je však zatím s více než minutovou ztrátou až osmý. V pořadí šampionátu zaostává za Ogierem o 11 bodů.

Reklama

Související témata: