Hlavní obsah

Závodní auta havarovala na olejové skvrně

Policisté vyšetřují, co stojí za velkou olejovou skvrnou, která během víkendových motoristických závodů Rallye Bohemia způsobila nehody několik soutěžních vozů. Olejová skvrna se objevila během rychlostního testu mezi Čejeticemi a Podlázkami na křižovatce v obce Dalovice na Mladoboleslavsku. Při nehodách nebyl nikdo zraněn.

Článek

Na silnici se objevila olejová skvrna v délce devětadvacet metrů. Policisté na místě nalezli pětilitrový kanystr, který byl protržený pohozen u silnice," uvedl mluvčí policie v Mladé Boleslavi Ladislav Mareš.

V kritickém místě havarovaly postupně tři závodní speciály. Nejdříve Škoda Fabia, na které vznikla škoda přes milión korun. O pár minut později si s nástrahou neporadil další vůz. Do nezávodní pozice se dostala Škoda Octavia a oprava bude stát 150 tisíc. A do třetice si smůlu vybral Opel Kadet, jehož servisní tým bude muset učinit opravy za půl miliónu.

Jezdci si policistům stěžovali na neznámého člověka, který měl olejovou skvrnu na silnici způsobit. Současně si závodníci stěžovali na pořadatelskou službu, která prý adekvátně nereagovala na vzniklou situaci.

Reklama

Související témata: