Hlavní obsah

Neuville s ulomeným kolem odstoupil z Německé rallye, vede Tänak

Trevír
Aktualizováno

Vedoucí muž mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville musel v úvodu druhé etapy odstoupit z Německé rallye. V první sobotní rychlostní zkoušce ulomil levé zadní kolo svého hyundaie. Po první etapě patřilo Neuvilleovi průběžné třetí místo necelou půlminutu za vedoucím Estoncem Ottem Tänakem, jenž se udržel v čele i po dnešku. Jan Kopecký je jedenáctý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. etapy Německé rallyeVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Německou rallye vede po 2. etapě Tänak

Devětadvacetiletý Belgičan Neuville tak nejspíš nabere ztrátu na úřadujícího šampióna Francouze Sébastiena Ogiera. Po devíti soutěžích mají shodně 160 bodů.

"Nic není ztracené, boj o titul nevzdáme. Budeme se snažit dál," řekl Neuville, který je v čele MS díky většímu počtu vítězství. V neděli se může do soutěže s velkou časovou ztrátou vrátit a zabojovat o body v závěrečné power stage.

Po 17 z celkových 21 měřených úseků má Tänak s fordem náskok 21,4 sekundy na Nora Andrease Mikkelsena (Citroën). Třetí Ogier s dalším fordem ztrácí na lídra soutěže půl minuty.

Český jezdec Kopecký s vozem Škoda Fabia se po Neuvilleově odstoupení posunul na devátou pozici, o tu však přišel kvůli defektu v patnácté erzetě. Výměna kola ho stála pokles na dvanáctou příčku, z níž se do konce dne dokázal posunout už jen o jedno místo. Na poslední bodovanou desátou pozici ztrácí Kopecký téměř minutu, v hodnocení kategorie WRC2 je druhý.

Německá rallye vyvrcholí závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami v neděli.

Německá rallye - po 2. etapě:
1. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta)2:31:32,2
2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Citroën C3)-21,4
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta)-29,6
4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta)-1:48,3
5. Hänninen, Lindström (Fin./Toyota Yaris)-1:52,5
...
11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5)-9:54,1

Reklama

Související témata: