Hlavní obsah

Kresta pojede Barum rallye s 'enkovým' mitsubishi

PRAHA

Soutěžní jezdec Roman Kresta se na blížící Barum rallye nepředstaví za volantem Fordu Fiesta S1600, na jehož vývoji se podílí a s nímž startuje v britském mistrovství, ale usedne do produkčního Mitsubishi Lancer EVO IX. Nejlepší český automobilový jezdec posledních let mění auto na přání sponzora svého startu v Česku.

Článek

"Původně jsme měli v plánu jet Barumku s Fordem Fiesta. Zlínský sponzor ale preferoval start se čtyřkolkou," uvedl jezdcův manažer Antonín Charouz na oficiálních internetových stránkách závodníka. Ke změně značky vozu musel třicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku dostat svolení od továrního týmu Ford.

Samotný Kresta však před nedávnem pro ČTK uvedl, že s fiestou bude na své domácí trati startovat pouze v případě, že se zlepší fungování vozu a bude mít šanci bojovat o přední pozice.

"Máme odjeté dva závody a to auto není ve stavu, abych mohl konkurovat dalším šestnáctkám a mohl jet na špici. Do Barumky jsou ale ještě necelé dva měsíce, takže vývoj může jít dál a já doufám, že se tak stane," uvedl tehdy Kresta. Nakonec ale pojede s "enkovým" mitsubishi nejvyšší specifikace.

Kresta tak bude mít šanci poměřit se s úřadujícím českým šampionem a vedoucím mužem domácího mistrovství Václavem Pechem, jenž startuje se stejným vozem.

Barumka je mojí opravdu domácí soutěží, vždyť vede místy, kde jsem vyrůstal. Mám tady i velkou základnu fanoušků," uvedl Kresta, který si mitsubishi vyzkouší až o víkendu před Barum rallye. Klání českého i evropského šampionátu se v okolí Zlína uskuteční od 25. do 27. srpna.

Reklama

Související témata: