Hlavní obsah

Za obhajobou v Australské rallye rázně vykročil Mikkelsen

Aktualizováno

Nor Andreas Mikkelsen vyhrál první etapu Australské rallye a po osmi rychlostních zkouškách rázně vykročil za obhajobou loňského prvenství. V závěrečném závodu mistrovství světa vede o 20 sekund před Thierrym Neuvillem z Belgie, který stejně jako on jede s hyundaiem, a britským pilotem citroënu Krisem Meekem.

Foto: irc.com

Norský pilot Andreas Mikkelsen.

Článek

Už jistý mistr světa Sébastien Ogier z Francie je po potížích s převodovkou osmý. V souboji o celkové druhé místo v šampionátu si zatím vede lépe Neuville, jeho estonskému soupeři Ottu Tänakovi patří šesté místo.

Mikkelsen úvodu Australské rallye kraloval, vyhrál pět rychlostních zkoušek. "S tímhle autem a na takovýchto cestách mohu jet přesně tak, jak chci. Dneska jsme z toho vytěžili maximum," liboval si norský jezdec.

Zpočátku byl jeho největším konkurentem Meeke, ten ale po chybě v třetí erzetě nabral větší ztrátu a po posledním měřeném testu dne ho pak na druhém místě vystřídal Neuville. Jezdce v Austrálii čeká ještě 13 rychlostních zkoušek, rallye vyvrcholí v neděli.

Australská rallye, závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (po 8 z 21 rychlostních zkoušek):
1. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) 57:51,9
2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -20,1
3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) -20,8
4. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -29,9
5. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën C3) -30,8
6. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) -33,0

Reklama

Související témata: