Hlavní obsah

Jsem šťastný, přiznal v cíli Barum rallye Kresta

ZLÍN

V cíli na zlínském náměstí Míru ho obklopily davy motoristických fanoušků. Některým stačil podpis, s dalšími se nechal ochotně vyfotit. Roman Kresta si užíval vítězný návrat na rodné Valašsko. Obklopen patnácti nádhernými poháry dával najevo, že mu třetí triumf v Barum rallye udělal obrovskou radost.

Foto: www.romankresta.com

Roman Kresta

Článek

"Jsem strašně šťastný. To, že jsem Barumku po pěti letech opět vyhrál, beru jako poděkování všem těm fantastickým divákům, kteří mi od páteční noci do nedělního odpoledne drželi kolem trati palce," vzkázal svým příznivcům Kresta. Loni obsadil výtečné 8. místo v mistrovství světa, ale letos působí v Anglii v roli testovacího jezdce továrního týmu Ford a účastní se takřka výhradně jen soutěží britského mistrovství.

Pouze o uplynulém víkendu si odskočil na jediný závod do Česka. Se spolujezdcem Petrem Grossem se představili na Zlínsku v barvách Tescoma rally teamu, který vznikl speciálně pro 36. ročník Barum rallye. "Jsem hrozně rád za tuto příležitost. Těší mě, že jsem naplnil očekávání všech, kteří mě dopředu pasovali na první místo. Zvlášť když jsem seděl v produkčním Mitsubishi v oficiálním závodě vůbec poprvé," přiznal s úsměvem nadšený Kresta.

"Měli jsme zájem prezentovat se v tak prestižní soutěži. Spojili jsme se s Romanem, jehož považujeme za nejlepšího českého soutěžního jezdce. Navíc mě s ním pojí i dlouholeté přátelství. Jak vidno, zvolili jsme dobře. Možná tento projekt do budoucna zopakujeme," netajil spokojenost i Petr Chytka ze zlínské společnosti Tescoma. Jen jediná věc trochu kalila Krestovi v nedělním podvečeru radost. Už v úterý se totiž musí znovu hlásit na ostrovech, a tak nemá mnoho času si prvenství doma vychutnat. "Aspoň malá oslava s kamarády a známými ale určitě proběhne," naplánoval si.

Ve zbytku sezóny ho ještě čekají v Británii tři závody tamního mistrovství. "Jeden bude i součástí světového šampionátu," prozradil. O vzdálenější budoucnosti však jasno neměl. "Zda se příští rok vrátím do mistrovství světa nebo budu znovu pravidelně jezdit domácí soutěže, to v tuto chvíli skutečně netuším," pokrčil Kresta rameny.

Reklama

Související témata: