Hlavní obsah

Grönholm chyboval, Japonskou rallye vede Loeb

OBIHIRO

Chyba v sobotní čtvrté rychlostní zkoušce druhé etapy stála finského pilota Marcuse Grönholma vedení v Japonské rallye. Vítěz tamního závodu mistrovství světa z minulého roku udělal hned na začátku testu se svým fordem hodiny a na druhém místě nyní ztrácí na svého rivala Sébastiena Loeba 25 sekund.

Článek

Druhý muž průběžného pořadí Grönholm vstupoval do dnešní etapy jako lídr a dvojnásobnému světovému šampiónovi Loebovi utekl až na třináct sekund. Pak však Francouz na citroënu stáhl náskok svého pronásledovatele v průběžném hodnocení MS díky triumfu ve 13. erzetě a po následných Grönholmových problémech se dostal do čela.

"Udělal jsem hodiny. Musel jsem couvat. Nějak se mi nedaří, ale snad Sébastiena ještě dohoním," řekl novinářům po svém zaváhání Grönholm, jenž měl před jedenáctým závodem mistrovství světa na Loeba ztrátu 31 bodů.

Ani precizně jedoucímu Francouzovi, jenž byl dosud v Japonsku dvakrát druhý, se nevyhnuly potíže. Hned o dvě rychlostní zkoušky později mírně ztratil. "Do něčeho jsem narazil a poškodil kolo. Tenhle test se jel již čtyřikrát a to je moc," řekl Loeb na adresu ani ne tříkilometrové vložky.

Loeb by v případě triumfu na ostrově Hokkaidó zaznamenal 27. vítězství v kariéře, čímž by se osamostatnil na prvním místě historických tabulek. "Nic ale ještě není hotového. Boj bude ještě pokračovat, tím jsem si jistý. Jako jsem já tlačil na Marcuse, tak teď bude on tlačit na mě," dodal Francouz.

Třetí místo zatím stejně jako před dvěma týdny ve Finsku patří Mikkovi Hirvonenovi na fordu, jenž na Loeba ztrácí 1:42 minuty. Do konec druhé etapy zbývají ještě dva krátké testy, rallye vyvrcholí šesti erzetami v neděli.

Japonská rallye - po 2. etapě
1. Loeb (Fr./Citroën)2:27:45,7
2. Grönholm (Fin./Ford)+ 25,6
3. Hirvonen (Fin./Ford)+ 1:42,4
4. Atkinson (Austr./Subaru)+ 4:24,1
5. Stohl (Rak./Peugeot)+ 4:40,4
6. Sordó (Šp./Citroën)+ 5:25,6
7. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 5:31,7
8. Arai (Jap./Subaru)+ 6:39,7

Reklama

Související témata: