Hlavní obsah

Mistr Evropy se stal taxikářem. Za den zvládl třiadvacet zákazníků

Praha

Byl evropským šampiónem, na závodních tratích se měřil s legendami jako Loëb, Grönholm či Hirvonen. Poslední sezóny pak vládl neohroženě tuzemskému mistrovství. Krátce před Štědrým dnem se však pětinásobný český šampión v automobilových soutěžích Jan Kopecký proměnil v taxikáře.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 v Praze krátce před svátečními dny, kdy se evropský šampión proměnil v taxikáře.

Článek
Fotogalerie

„Jednoznačně šlo o hodně zajímavý zážitek. Pro mě a myslím, že i pro všechny spolujezdce," usmál se pětatřicetiletý borec, po jehož boku v ulicích Prahy místo tradičního navigátora Pavla Dreslera usedali běžní zákazníci.

„Svezl jsem třeba jednoho kluka z Afriky. Byl úplně nadšený a říkal, že pro něj jde o největší zážitek života," vyprávěl Kopecký, který za volantem závodního speciálu svezl celkem třiadvacet pomyslných „zákazníků", s nimiž v ulicích hlavního města absolvoval 165 kilometrů.

Po Praze vozil zákazníky v závodním speciálu Škoda Fabia R5. Šlo o originální způsob poděkování fanouškům mladoboleslavského továrního týmu.

„Poutal jsem s autem hodně velkou pozornost. Každý, kdo usedl vedle mě, si jízdu hodně užil. Kdo nemá rád motorsport, asi by si taxi v podobě Škody R5 neobjednával. Každopádně jsem pro všechny případy měl sáčky, kdyby se někomu udělalo nevolno," usmál se Kopecký, jenž se závodním speciálem o síle 290 koní brázdil ulice v samém centru města.

Reklama

Související témata: