Hlavní obsah

Pařba a Habera na Dakaru! Kolomý dojel v pokleku

La Paz
Aktualizováno

Den volna rychle uběhl, na účastníky Rallye Dakar v sobotu čekala první část maratónské štreky. Hodně zajímavé věci se děly v cíli 7. etapy. Došlo na bitvu o palandu, motorkářskou pařbu i koncert Pala Habery. V přiloženém videu se můžete podívat na reportáž z přejezdu do Bolívie.

Buggyra v 7. etapě

 
Článek

Big Shock Racing - 6.etapa

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 7. etapy Rallye Dakar

Nejde jen o technické vybavení, také bitva o dobrou postel slavnou rallye rozhoduje... V Uyuni, cíli 7. etapy, se tentokrát spalo hromadně. V kasárnách plných chrápajících soupeřů nebo ve stanu, pokud na vás nezbylo místo, případně nejste fanouškem pionýrských táborů. Ale před usnutím bylo v ubikacích pěkně veselo. Zejména v československé motorkářské sekci.

„Našli jsme si krásné palandy, které zřejmě patří motorkářům, protože o ty se tu strašně dobře starají. Teď musíme rychle usnout a dělat, že jsme motocyklisti. Máme i spacáky a karimatky, mírně zabahněné, ale komu by se chtělo na tvrdou zem," popisuje boj o místo ke spánku František Tomášek, navigátor kamiónisty Martina Macíka.

V hromadném maratónského kempu došlo i na příjemnou pařbu. „Jsme tady s klukama taková skvělá parta, Štefo Svitko a nade mnou spí Bojka. Palo Habera tu má dnes večer prý koncert. Takže je tu docela legrace. Děláme roadbooky a napůl u toho už všichni spíme," popsal motocyklista Jan Brabec.

Jeho obrovitý krajan měl jedinou starost. Narovnat si pořádně tělo. „Asi 150 kilometrů před cílem mi praskla sedačka, tak jsem musel jet v takovým pokleku, abychom dojeli. Jsme však v cíli, auto je v pořádku, jen trochu špinavý. Jsem spokojenej moc a pokračujeme v neděli, kde máme zase 500 kilometrů," popsal Martin Kolomý, pilot kamiónu.

Reklama

Související témata: