Hlavní obsah

Vatanen pojede Dakar jako tovární jezdec Volkswagenu

WOLFSBURG

Čtyřnásobný vítěz dakarské rallye Ari Vatanen se zúčastní příštího ročníku pouštního dobrodružství jako tovární jezdec Volkswagenu. Čtyřiapadesátiletý finský pilot, světový šampion v klasické rallye z roku 1981, tak doplní hvězdnou sestavu německé automobilky.

Foto: motorsports.nifty.com

Fin Ari Vatanen

Článek

Za Volkswagen budou startovat také obhájce druhého místa Giniel de Villiers z JAR, dvojnásobný mistr světa v rallye Carlos Sainz ze Španělska, a naposledy pátý Američan Mark Miller.

Vatanen se 6. ledna vydá do maratonského závodu s italskou spolujezdkyní Fabrizií Ponsovou, s níž už startoval v roce 1994 v MS v rallye. V červenci a září si otestoval vůz Race Touareg v Tunisku a Maroku a na novou výzvu se těší. Na Dakaru startoval naposledy v roce 2004, své předchozí triumfy zaznamenal s peugotem a citroënem.

"U tohoto projektu chci bezpodmínečně být. Auto, tým a také já osobně máme šanci na vítězství," uvedl dakarský šampion z let 1987, 1989, 1990 a 1991. "Fabrizii jsem si sám vybral. Je to partnerka, která se vyzná a které stoprocentně věřím," řekl o Italce, s níž absolvoval i část Světového poháru v maratonských rallye v roce 1995.

Reklama

Související témata: