Hlavní obsah

Rossi se na Novém Zélandu postaví na start MS v rallye

WELLINGTON

Pětinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi se v listopadu představí na předposledním podniku světového šampionátu v rallye na Novém Zélandu. Sedmadvacetiletý italský jezdec nastoupí v seriálu podruhé v kariéře, tentokrát za volantem subaru od soukromého týmu Subaru World Rally Team. Oznámili to pořadatelé soutěže.

Článek

"Přitáhne spoustu pozornosti. V tom, co dělá, je absolutní mistr, takže umístění mezi předními týmy není mimo jeho možnosti, to je jisté," řekl šéf novozélandské rallye Chris Carr.

Rossiho start potvrdil i manažer Subaru World Rally Teamu Richard Taylor. "Valentino nastoupí na Novém Zélandu soukromě na své vlastní jméno. Bude ale řídit vůz, který mu připravíme my," řekl Taylor.

Miláček motoristických fanoušků má v šampionátu silničních motocyklů stále naději na zisk šestého titulu za sebou. Ve třídě MotoGP ho čekají s yamahou ještě dva závody, tento víkend v Portugalsku a 29. října ve Valencii. Rallye Nový Zéland je na programu od 17. do 19. listopadu.

Svou premiéru v mistrovství světa v rallye si Rossi odbyl v roce 2002. V Britské rallye se představil za volantem Peugeotu 205 italského týmu Grifone, nedokončil však ani program prvního dne. Dlouho také koketoval s přestupem do formule 1 a dokonce absolvoval testovací jízdy u Ferrari, letos ale nabídku na angažmá odmítl.

Reklama

Související témata: