Hlavní obsah

Grönholm míří v Turecku za výhrou, Kopecký skončil v rokli

KEMER

Finský jezdec Marcus Grönholm míří v Turecké rallye za pátým vítězstvím v této sezóně mistrovství světa. Po druhé etapě vede s náskokem dvou minut před krajanem a týmovým kolegou z Fordu Mikkou Hirvonenem. Grönholma od pátku stíhal Nor Petter Solberg se subaru, ale v předposlední rychlostní zkoušce zůstal po nárazu do skály stát vedle trati. Jeho letošní trápení tak pokračuje.

Článek

Patnáctá erzeta se stala osudnou také Janu Kopeckému s fabií WRC, který podle informací serveru ewrc.cz spadl s autem do rokle. Jezdec i navigátor Filip Schovánek vyvázli bez zranění, vůz však utrpěl velké škody.

Kopecký se dnes vrátil do soutěže poté, co v pátek urazil pravé přední kolo a první etapa pro něj předčasně skončila. Do druhé etapy vyrazil s penalizací 20 minut bez šancí na dobrý výsledek. Postupně se posunul na celkovou 21. pozici, než přišel náročný úsek dlouhý téměř 30 km. Asi 800 metrů před cílem Kopecký havaroval.

S vozem Škoda se drží na bodované osmé pozici Belgičan Francois Duval. Jediným českým pilotem v cíli druhé etapy se stal Martin Prokop, jenž je s citroënem sedmý v hodnocení šampionátu Junior WRC.

Zatímco v pátek musely být kvůli nepřízni počasí zrušeny tři měřené úseky, dnes se odjelo vše podle plánu. V neděli jsou na programu závěrečné tři erzety.

Turecká rallye - výsledky po 2. etapě:
1. Grönholm (Fin./Ford) 2:49:50,6 hod., 2. Hirvonen (Fin./Ford) -2:05,2, 3. H. Solberg (Nor./Peugeot) -2:45,6, 4. Atkinson (Austr./Subaru) -3:04,0, 5. Katajamäki (Fin./Ford) -3:05,7, 6. Pons (Šp./Citroën) -3:29,5, 7. C. McRae (Brit./Citroën) -3:44,2, 8. Duval (Belg./Škoda) -4:12,2, 9. Stohl (Rak./Peugeot) -4:21,7, 10. Sordó (Šp./Citroën) -4:28,0, ...21. Prokop (ČR/Citroën) -33:36,6.

Reklama

Související témata: