Hlavní obsah

Turecká rallye skončila pro Kopeckého v rokli

KEMER

Patnáctou erzetou skončila pro Jana Kopeckého s fabií WRC premiérová účast na Turecké rallye. V zatáčce pokryté blátem ztratil kontrolu nad vozem a spadl s autem do rokle. Jezdec i navigátor Filip Schovánek vyvázli bez zranění, vůz však utrpěl velké škody a posádka tentokrát už nebude moci v neděli pokračovat.

Foto: www.czechrallyteam.com

Jan Kopecký při testu před Tureckou rallye.

Článek

"Projížděli jsme pasáží několika zatáček, kde byla přijatelná přilnavost. Bohužel za svahem následovala další zatáčka, do které nebylo dobře vidět. V zatáčce bylo neuvěřitelné množství bláta," popsal Kopecký okolnosti nehody na internetových stránkách svého týmu.

Kopecký se v sobotu vrátil do soutěže poté, co v pátek urazil pravé přední kolo a první etapa pro něj předčasně skončila. Do druhé etapy vyrazil s penalizací 20 minut bez šancí na dobrý výsledek. Postupně se posunul na celkovou 21. pozici, než přišel náročný úsek dlouhý téměř 30 km. Asi 800 metrů před cílem Kopecký havaroval.

"Každý metr rychlostního testu byl pro nás velkou zkušeností," uvedl Kopecký, který chce poznatky z extrémně náročných podmínek zužitkovat v Britské rallye, na níž svůj letošní program startů v MS uzavře.

Reklama

Související témata: