Hlavní obsah

Tänak uhájil vedení v Argentinské rallye i po druhé etapě

Estonský jezdec Ott Tänak uhájil na Argentinské rallye vedení i po dnešní druhé etapě, v níž vyhrál pět ze sedmi rychlostních zkoušek. Na druhé místo se posunul Belgičan Thierry Neuville, který před nedělním závěrečným dnem ztrácí na lídra 46,5 sekundy.

Ze sobotní etapy Argentinské rallyeVideo: Škoda Motorpsort

 
Článek

Tänak vyhrál v nepříjemném mlhavém počasí úvodní tři erzety dne a získaný náskok udržel. Jedno dílčí vítězství si připsal i Neuville, závěrečnou zkoušku pak ovládl Dani Sordo a dostal se na třetí příčku.

Pětinásobný mistr světa a lídr průběžného pořadí šampionátu Francouz Sébastien Ogier figuruje na čtvrtém místě. Na Tänaka už ale ztrácí takřka dvě minuty a potvrzuje, že se mu na drsných horských tratích v Argentině nedaří. Zdejší závod je jediný, který v seriálu mistrovství světa ještě nikdy nevyhrál.

Defekt v poslední erzetě stál umístění v popředí průběžného pořadí Krise Meekeho, po pátku druhý Brit je nyní osmý.

Desátou příčku průběžného pořadí a vedení v kategorii WRC2 drží teprve sedmnáctiletý Fin Kalle Rovanperä, který pilotuje Škodu Fabii R5. Pokud závodník továrního týmu Škoda Motorsport udrží výkonnost ze soboty i v průběhu poslední třetí etapy, naváže na výsledek z loňské Australské rallye, kde při druhém startu v šampionátu vybojoval vítězství ve své třídě a stal se nejmladším závodníkem historie bodujícím v MS. Tehdy mu bylo 17 let a 49 dnů.

V neděli závodníky čekají ještě tři rychlostní zkoušky o celkové délce přes 55 kilometrů.

Argentinská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích:
Po druhé etapě:
1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:58:33,9
2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -46,5
3. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:08,2
4. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -1:59,0
5. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -2:13,8
6. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -2:42,9.

Reklama

Související témata: