Hlavní obsah

Obránce Němce trápí třísla i historický zmar CSKA v play off

Velké Popovice

Obránce Ondřej Němec se v pondělí připojil k národnímu týmu, jehož příprava na hokejové MS pokračuje tento týden ve Velkých Popovicích, na led ho však zatím nepustí bolavá třísla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Ondřej Němec se na led dostane nejdříve ve středu.

Článek

„Můj zdravotní stav se lepší, ale zatím nemůžu říct, že by byl perfektní. V úterý ještě jedu na proceduru, kde mi zase píchnou krevní plazmu do třísla. Fyzioterapeuti Kolář s Trucem se mě snaží ze všech sil dát dohromady," říká hráč moskevského CSKA, jenž už dva týdny nebyl na ledě. „Pokud léčba zabere, chtěl bych ve středu jít bruslit. Dřív to nebudu hrotit," vysvětluje.

Němcovy obtíže jsou dost vážnou komplikací. Každopádně neodletí do Švédska, kde v pátek a v neděli sehrají čeští reprezentanti další dvě přípravná utkání. „Cítím, že je to nepříjemné pro mne i pro tým. Šampionát doma zažijete jednou za kariéru, tak dělám všechno, abych byl zdravý. Vím ale, že by nemělo cenu, abych zabíral místo v sestavě, když bych nebyl stoprocentně fit," přiznal obránce, který by si mohl na MS zahrát už pošesté.

Za mantinelem cítil bezmoc

Kvůli tříslům ale pro něj předčasně skončilo semifinále play off KHL proti Petrohradu, kde svedl hodně soubojů s krajanem Červenkou. „Přesně vím, proč se mi to zranění stalo, ale nechci ventilovat, kvůli komu ten problém mám," říká trochu záhadně obránce, jenž poslední dva zápasy série už nebyl schopen hrát. „Každý hokejista ví, že nejhorší je stát za mantinelem a cítit bezmoc, že nemůžete do utkání nějak zasáhnout. Byl jsem akorát hodně nervózní."

Petrohrad nakonec postoupil, když jako první v dějinách bojů o Gagarinův pohár otočil stav z 0:3 na zápasy. „Měli jsme soupeře na lopatkách, jenže čtvrtý zápas jsme pojali laxně a tím jsme je zbytečně nastartovali," popisuje historický zmar CSKA. „Trápí mě to doteď. Jejich lajna Panarin, Dadonov, Šipačov už řádila a to petrohradské vzepětí jsme nezastavili. Už jsme se asi viděli ve finále, jenže teď jsme doma a oni hrají o titul," lituje český obránce, jenž sice zažil s moskevským klubem triumf v základní části, ale úspěch v play off mu souzen nebyl.

Hned po vyřazení Němec spěchal domů. „Celé play off, skoro tři měsíce, jsem byl v Rusku bez rodiny, tak jsem se snažil užít manželku i děti. Potřebuji se teď hlavně dát zdravotně do kupy," má Němec jasnou prioritu. Sám musí poznat, jestli tříslo drží. „Finální rozhodnutí bude stejně na mně. Zatím ale nejsem vnitřně nachystaný na to, že bych měl připustit, že to nepůjde," uvažuje 30letý obránce.

Reklama