Hlavní obsah

Pastrňák se na MS nejspíš nepředstaví, sezónu dohraje na farmě. Nepřijede ani Krejčí

Aktualizováno

Česká senzace sezóny v NHL David Pastrňák si domácí mistrovství světa s největší pravděpodobností nezahraje. Vedení Bostonu, ve kterém působil od začátku ledna, osmnáctiletého mladíka po vyřazení Bruins z boje o Stanley Cup poslalo na farmu do nižší AHL, kde dohraje zbytek sezóny. V Praze by se Pastrňák mohl objevit pouze v případě, že by s týmem Providence vypadl hned v prvním kole. Na šampionátu nebude startovat ani další bostonský útočník David Krejčí, který neprošel výstupní lékařskou prohlídkou a klub jej neuvolnil.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Bostonský útočník David Pastrňák (vpředu) v Praze hrát nebude.

Článek

O Pastrňáka měl zájem před domácím světovým šampionátem v Praze kouč české reprezentace Vladimír Růžička, ale Providence čeká od příštího týdne boj v play off o Calderův pohár. Pastrňák v premiérové sezóně v NHL nasbíral ve 46 zápasech 27 bodů za 10 branek a 17 asistencí. Boston si jej vybral loni v prvním kole draftu jako 25. hráče v pořadí.

Odchovanec Havířova, který v předešlých dvou sezónách působil ve švédském druholigovém Södertälje, po zranění ramena v úvodu přípravného kempu Bostonu začal sezónu v Providence. V AHL si ve 33 duelech připsal osm gólů a 18 přihrávek.

Osmadvacetiletý Krejčí v sezóně vynechal z různých důvodů 35 zápasů Bruins, naposledy měl problémy s kolenem. "A právě kvůli tomu ho klub na mistrovství světa nepustil, i když David chtěl jet. Chtějí, aby se doléčil a byl připraven na začátek další sezóny," řekl hráčův zástupce František Tausch ČTK.

Reklama