Hlavní obsah

O Pavelce má Růžička zájem, jedničku mezi tyčemi kouč určí možná už v pátek

Brno

Winnipeg vypadl ze Stanley Cupu v nejkratším možném čase a gólman Ondřej Pavelec v sérii, kterou Jets prohráli s hokejisty Anaheimu 0:4, rozhodně nezářil jako na konci základní části. Trenér Vladimír Růžička ale zopakoval, že chce mít sedmadvacetiletého brankáře v týmu na mistrovství světa.

Foto: Bill Boyce, ČTK/AP

Ondřej Pavelec možná posílí národní tým na světový šampionát.

Článek

„S kluky se spojujeme a rád bych, aby přijeli Pavelec a Michael Frolík. Máme o ně zájem, ale nechci předbíhat," řekl český kouč po páteční přípravě v Brně.

Tahat na šampionát gólmana z NHL a pak mu nedat místo jedničky nevypadá moc logicky. Růžička o klíčové roli pro MS ale nehodlá dlouho bádat. „Možná už v pátek, ale nejdéle v pondělí oznámím, kdo bude jednička," řekl trenér, který by měl mít mezi nominovanými gólmany Jakuba Kováře a Alexandra Saláka.

Koho by rád poslal mezi tyče příští pátek při premiéře proti Švédsku, už kouč dobře ví. „Ale zatím to nebudu říkat," prohlásil Růžička, který čeká, jak dopadne Pavelcova výstupní prohlídka ve Winnipegu. „Pokud by jí Ondra neprošel, počítám s Francikem," zmínil trenér litvínovského brankáře Francouze.

Pavelec už dlouho dopředu vykládal, že na pražském šampionátu by se přizpůsobil jakékoli roli. „Mluvil jsem s Ondrou někdy v létě a měl jsem z toho fakt dobrý pocit," doplnil Růžička.

Další posily z NHL hodlá řešit až ve chvíli, kdy to bude aktuální. „Uvidíme podle toho, jak budou naši kluci ve Stanley Cupu vypadávat. Sestavu dáváme nějak dohromady a snažíme se postavit co nejsilnější tým," dodal šéf české lavičky

Kdo by podle vás měl být prvním gólmanem české reprezentace na MS?
Pavel Francouz
24 %
Jakub Kovář
5,3 %
Ondřej Pavelec
43,3 %
Alexander Salák
27,4 %
Celkem hlasovalo 11556 čtenářů.

Reklama

Související témata: