Hlavní obsah

Bratři Michálkové s Vrbatou reprezentaci neposílí! Na koho trenéři ještě čekají?

Aktualizováno

Bez Zbyňka Michálka i bratra Milana a útočníka Radima Vrbaty se bude muset obejít česká hokejová reprezentace na domácím mistrovství světa, které v Praze a Ostravě startuje už tento týden. Trenéři národního týmu nadále pozorně sledují sérii prvního kola NHL mezi Tampou Bay a Detroitem, kterou rozhodne sedmý zápas. V úvahu by připadali Marek Židlický z Red Wings, nebo Andrej Šustr s Ondřejem Palátem z týmu Blesků.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Reprezentační kouč Vladimír Růžička má zájem i o útočníka Ottawy Milana Michálka.

Článek

„Zbyněk Michálek se omluvil z rodinných důvodů a hlavně ani nemá smlouvu na další sezónu," prohlásil po úterním dopoledním tréninku reprezentace asistent trenéra Jaroslav Špaček na adresu obránce St. Louis.

Na šampionátu se nepředstaví ani jeho bratr, útočník Milan Michálek. Trenér Vladimír Růžička se s útočníkem Ottawy v podvečer spojil a i on se s ohledem na zdravotní problémy z účasti na MS omluvil. ČTK to potvrdil manažer reprezentace Martin Loukota. Útočník Senators měl problémy v závěru základní části NHL, jeho start na šampionátu tak byl od začátku spíše nepravděpodobný.

Tutové je i to, že do Prahy nepřicestuje útočník Vancouveru Radim Vrbata. „Radim chtěl přijet, kdyby s Vancouverem nepostoupil do play off. Jenže to se nestalo a teď by měl málo času zvykat si na velký led," řekl Špaček.

Spolu s Vladimírem Růžičkou a Ondřejem Weissmannem sledují, jak nakonec skončí série Tampy Bay s Detroitem. Blesky srovnaly na 3:3 na zápasy, rozhodující duel je na programu v noci ze středy na čtvrtek českého času. Po něm může být pro českou reprezentaci volný Marek Židlický, v případě vypadnutí Tampy Andrej Šustr s Ondřejem Palátem.

„Chtěli bychom kluky obvolat a zjistit, jestli je po skončení série vůbec máme obtěžovat s tím, jestli by přijeli. Dneska nebo ve středu chceme vědět, jestli se dá s někým počítat, nebo to uzavřít a nechat být," vyhlásil Špaček a potvrdil zájem o Šustra, který v reprezentaci zatím neodehrál jediný zápas.

„Je to pravák, velký obránce a dobře bruslí. Mluvil jsem s ním během své inspekční cesty v Americe a tehdy byl připravený přijet. Ale nevím, v jakém stavu je teď."

Reklama

Související témata: