Hlavní obsah

Jágr jako špión u Tre Kronor, všimli si Švédové. V Česku je král, ví Danielsson

Praha

Nejen česká média a fanoušci před blížícím se mistrovstvím světa upírají pozornost na nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL Jaromíra Jágra. Slavné 68 si velmi dobře všimli i švédští novináři. „Jágr dělal špionáž u Tre Kronor,“ odhalil stockholmský večerník Aftonbladet před pátečním soubojem obou reprezentací na MS.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Asistent trenéra Ulf Engman hovoří s hráči na tréninku švédské hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Na fotografii u článku je zachycen český veterán, jak přihlíží tréninku jednoho z největších favoritů celého šampionátu. „Češi trénovali chvíli před naším týmem a byla to právě největší hvězda Jágr, kdo se jako jediný z domácích zajímal o trénink Švédů. Raději zůstal na tribuně, než aby šel do mix zóny odpovídat novinářům," napsal autor.

Také připomíná, že když se nejmladší člen současné švédské reprezentace Elias Lindholm v roce 1994 narodil, kroutil Jágr v NHL už pátou sezónu a na svém kontě měl dva Stanley Cupy. „On je tady král. Na prvním místě je Jágr, a pak nikdo," vysvětloval popularitu kladenského odchovance Nicklas Danielsson, jeden z mála Švédů, kteří hráli profesionální hokej v České republice.

Zájem Čechů Danielssona překvapil

Ze svého působení v týmu KHL Lev Praha dobře zná i libeňskou O2 arenu, kde se bude hrát samozřejmě i páteční duel. „Vyprodaná O2 arena je opravdu speciální. Je to fakt síla a v pátek to bude asi ještě intenzivnější. Na Čechy bude velký tlak, jenže to je na domácí tým asi pokaždé. Ale bavil jsem se o tom s pár Čechy, s nimiž jsem hrál, a jen se tomu smáli," pokračoval Danielsson.

Český národní tým se se Švédy utká v pátek od 20:15 a proti mimořádně těžkému soupeři bude hájit historickou neporazitelnost v úvodních zápasech mistrovství světa.

Sám byl prý velmi překvapen, jak ohromný zájem v Česku o hokej je. „Je opravdu veliký. Vůbec jsem s tím nepočítal, když jsem sem přišel. Lidé mají na všechno názor a hodně se zajímají. Přijdou k vám a chtějí se o hokeji bavit i taxikáři se třeba divili, proč jsme nehráli tohle nebo tamto. To doma ve Švédsku se drží lidi mnohem víc zpátky, takže tady to bylo pro mě dost nečekané, zároveň to ale byla zábava," dodal švédský forvard.

Porazí čeští hokejisté ve svém úvodním vystoupení na MS tým Švédska?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
Celkem hlasovalo 64372 čtenářů.

Reklama

Související témata: