Hlavní obsah

Bude to velká prověrka. Musíme hrát na sto procent, abychom vás porazili, říká Josefson

Praha

Na světový šampionát do Česka přivezli velmi silný tým. Hokejisté Švédska budou na turnaji v Praze a Ostravě patřit k hlavním aspirantům na titul, v kádru obhájců bronzových medailí z Minsku najdeme hned deset borců ze zámořské NHL. Jedním z nich je i čtyřiadvacetiletý útočník New Jersey Devils Jacob Josefson. Spoluhráč Patrika Eliáše si v Praze odbude premiéru v seniorské reprezentaci na MS a věří, že výběr Tre Kronor neodjede domů s prázdnou.

Foto: Profimedia.cz

Útočník New Jersey Jacob Josefson při rozbruslení před utkáním NHL s Carolinou.

Článek

V týmu máte řadu hráčů z NHL. Jak silný bude švédský tým na letošním šampionátu?

Sešla se tu dobrá parta kluků. Máme zde hodně mladých talentovaných hráčů, kteří mají zápal do hry. Je tady ale i spousta zkušených. Myslím si, že je to dobře namixované. Hodně si věříme.

Co očekáváte od pátečního duelu s Českem?

Bude to určitě výborný zápas. Češi jsou doma, přijde hodně diváků, v hale bude určitě skvělá atmosféra. Narazí na sebe dva týmy, které hrají výborný hokej.

Co soudíte o českém mužstvu?

Je velmi silné. Jsou tam velká jména a jedním z nich je Jaromír Jágr. Bude to pro nás pořádná prověrka. Musíme být soustředění a hrát na sto procent, abychom vás porazili.

S Jaromírem Jágrem jste dva roky nastupoval v New Jersey Devils. Jak na něj vzpomínáte?

Je to velká osobnost na ledě i mimo něj. Byl pro mě velký zážitek ho pozorovat, jsem rád, že jsem se od něj mohl učit. Je to velký dříč. Pečlivě se připravuje na každý zápas a nic neponechává náhodě. Mladí hráči se od něj mohou naučit oddanosti hokeji, tvrdou přípravu. Je vzor, jak by hráči měli pracovat.

Už jste se byl trochu podívat po Praze?

Vím, že jsou tu pěkná místa. Mluvil jsem o tom s Jaromírem a Patrikem Eliášem. Zatím jsem ale stihl zajít jen na večeři.

Porazí čeští hokejisté ve svém úvodním vystoupení na MS tým Švédska?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
Celkem hlasovalo 64372 čtenářů.

Reklama

Související témata: