Hlavní obsah

Simon? Nejlepší na ledě, chválil kapitán Voráček benjamínka týmu

Praha

Poprvé nastoupil jako kapitán české reprezentace, u dvou branek si připsal asistenci, uspěl v samostatných nájezdech. Přesto ze sebe útočník Jakub Voráček musel setřásat zklamání z porážky v duelu se Švédy, v němž český tým ztratil výhru v poslední minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček během utkání hokejového mistrovství světa proti Švédsku.

Článek

Jak moc mrzí takto ztracený zápas?

Stává se, musíme se na to podívat z pozitivní stránky. Udělali jsme bod, i když jsme dvakrát prohrávali o dva góly, myslím, že Švédové neměli tolik ze hry jako my. Nájezdy jsme prohráli, ale bod je myslím dobrý.

Zdá se, že je z vás specialista na nájezdy. Gól jste dal i Finům v poslední přípravě.

To bych neřekl, jezdil jsem je celou sezónu ve Philadelphii, tak jsem se snažil na nich pracovat. Ale vždycky je to padesát na padesát.

Ukázala se při obratu ve třetí třetině síla českého týmu?

Stoprocentně, diváci za námi stáli, velký dík. Nebylo to jednoduché, snížili jsme na 2:3, hned dostali na 2:4. Myslím, že bylo vidět, že dopředu hrát umíme, musíme něco spravit vzadu a bude to dobrý.

Jak jste se cítil na ledě vy osobně?

Nebylo to špatné na první zápas na turnaji. Prvních deset minut jsme jako tým nehráli moc dobře, pak se to zvedlo, byl jsem spokojený s bruslením. To je pozitivum.

Čemu přičítáte, že se úvod zápasu nevyvedl? I nervozitě?

Určitě, nervozita byla. Švédové byli také nervózní, plná hala, všichni byli namotivovaní. Trochu nás to svázalo prvních deset minut, pak jsme se rozbruslili a měli víc ze hry.

I přesilovky vypadaly v podání českého týmu dobře. To je další pozitivum?

Stoprocentně. Dva góly z pěti v přesilovkách, to je slušné. I v té přesilovce ve druhé třetině, kdy jsme je zavřeli na celé dvě minuty, bylo šancí dost.

Byl pro vás zápas jiný v tom, že jste měl kapitánské céčko?

Zodpovědnost tam samozřejmě je, ale mně to nijak nevadí, snažím se hrát svoje, nechat každé střídání na ledě maximum, pro mě se nic nemění.

Co jste říkal na výkon benjamínka Dominika Simona?

Neskutečný. Myslím, že byl dneska nejlepší hráč na ledě.

Reklama