Hlavní obsah

Hokej je hra chyb a my jich dělali víc, litoval Zaťovič

Praha

Na silné soupeře se dokáže vytáhnout. Martin Zaťovič vstřelil gól v premiérovém duelu se Švédy, včera se prosadil i proti Kanadě. Výhry z toho ale pro český tým nebyly. „Když se trefím, tak prohrajeme. Štve mě to,“ smutnil útočník z Toljatti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Martin Zaťovič oslavuje gól na 2:2 proti Kanadě.

Článek

Zaťovič ve 36. minutě pohotově tečoval střelu Dominika Simona, připravená lapačka gólmana Smithe zůstala prázdná a vyprodaná O2 arena po vyrovnání na 2:2 extaticky jásala. Za necelé dvě minuty šla ale Kanada zásluhou Couturiera opět do vedení. „Je to strašná škoda. Vyrovnali jsme, ale nebyli jsme schopni to udržet do konce třetiny. Mohli jsme je daleko víc potrápit," tvrdil Zaťovič.

Už potřetí v turnaji Češi inkasovali jako první. „Pokaždé prohráváme a špatně se to pak proti těm silným mužstvům dotahuje. Švédy jsme mleli, dostali jsme laciný gól. Vlétli jsme na Kanadu, zase jsme inkasovali gól zpoza brány, vlastně úplně z ničeho."

Na nervozitu z nabitých tribun si už český tým nestěžuje. „Jsme tady zkušení hráči. Hokej je ale hra chyb a my jich dělali víc," tvrdil Zaťovič. Přitom se našly pasáže, během nichž Kanada nebyla zdaleka tak suverénní.

„Taky jsme je dostali pod tlak, přehrávali jsme je. Jenomže pak přijde nějaký hloupý gól, vrátí nás to zase na zem a soupeře to postaví na nohy. Teď ale máme dva dny volna, musíme potrénovat, rozebrat si video a do konce základní skupiny vyhrávat. Hra není špatná, ale nemůžeme pořád dělat takové chyby," pronesl Zaťovič.

Reklama