Hlavní obsah

Marný boj s Javorovými listy. Děláme pořád ty samé chyby, soptil Sobotka

Praha

Smutek a zklamání zavládly v českém táboře po třetím vystoupení národního mužstva na mistrovství světa v Praze. Dvě třetiny hrála domácí hokejová reprezentace s hvězdným výběrem Kanady vyrovnanou partii, před vypradanými ochozy libeňské O2 areny smazala dvoubrankovou ztrátu, jenže obrat proti jednomu z horkých kandidátů na zlato nedokonala. Hodně skleslý byl po konečné porážce 3:6 útočník Vladimír Sobotka. Náladu mu nezlepšil ani premiérový zásah na turnaji, kterým v závěru mírně zkorigoval nepříznivý výsledek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český brankář Ondřej Pavelec inkasuje druhý gól, vlevo je útočník Vladimír Sobotka.

Článek

Favorizovanou Kanadu jste dlouho trápili a drželi naději na vítězství. Co nakonec rozhodlo o vaší porážce?

Myslím si, že jsme soupeře v první a druhé třetině v některých úsecích i přehrávali. Do stavu 2:2 to byl vyrovnaný zápas. Ve třetí části začala Kanada líp, přebruslovala nás a zbytek jste viděli...

Měli jste dobrý start do utkání, vypracovali si několik velkých příležitostí. Gól visel zejména v úvodu střetnutí doslova na vlásku. Mrzí vás hodně, že jste neskórovali? Vedoucí branka by vás nabudila a zvedla sebevědomí...

Z šancí, které jsme si vytvořili, měl padnout gól. Brankář je ale zázračně chytil.

Jaké jsou vaše pocity bezprostředně po skončení duelu? Jste naštvaný?

Jsem určitě zklamanej, protože děláme v obranném pásmu pořád ty samé chyby. Bavíme se o nich, ale nedokážeme se jich vyvarovat.

Kanada vaše zaváhání nemilosrdně trestala..

Oni tady mají hráče, kteří jsou každej rok v NHL v top deset kanadského bodování. Umějí si nahrát a zakončit.

Potřetí na tomto šampionátu jste v zápase inkasovali gól jako první. Hrajete doma, jste pod nesmírným tlakem. Jak moc náročné je pak dohánět manko?

Určitě to bere hodně psychických sil. Musíme se v příštím utkání zaměřit na obranné pásmo. Děláme zbytečné chyby, zbytečně tam lítáme.

Na konci prostřední dvacetiminutovky se vám podařilo smazat dvoubrankový náskok soupeře. Další vstřelený gól a obrat ve skóre by psychiku Kanaďanů trochu nahlodal, nemyslíte? 

Kdybychom dali třetí gól, mohli jsme být na koni. Bohužel ho ale vstřelili oni.

Reklama

Související témata: