Hlavní obsah

Crosbyho ohromila atmosféra. Čeští fanoušci jsou neuvěřitelní, řekl kapitán Kanady

Praha

Přijel do Prahy, aby po osmi letech pomohl Kanadě vybojovat titul mistrů světa a po třech odehraných zápasech v O2 areně může být Sidney Crosby velmi spokojený. Javorové listy úspěšně absolvovaly na šampionátu první náročnou zkoušku. Čeští hokejisté jim sice dvě třetiny zle zatápěli, hvězdný výběr však nepřibrzdili. I zásluhou forvarda Pittburghu, který v 51. minutě uklidil do branky puk po lahůdkovém pasu Girouxe. Crosby se střelecky prosadil i ve třetím duelu v řadě a pomohl mužstvu k cennému vítězství 6:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Kanady Sidney Crosby během zápasu s Českou republikou.

Článek

Po vysokých výhrách nad Lotyšskem a Německem jste na turnaji dokázali zdolat i český tým. Jak zápas hodnotíte? Jak vás domácí výběr prověřil?

Hrálo se docela ve svižném tempu. Češi mají šikovný tým. Pavelec chytal velmi dobře. Oba celky si vypracovaly spoustu šancí. My ale dali dva rychlé góly, což nám hodně pomohlo.

Co nakonec utkání rozhodlo? Který moment považujete za klíčový?

Možná rozhodl závěr druhé třetiny. Na vyrovnávací gól jsme rychle odpověděli. Takže asi ten gól Couturiera.

Odpovídá výsledek průběhu zápasu?Je skóre 6:3 spravedlivé?

Dali jsme pár gólů z přesilovek, které nám hodně pomohly. Ale bylo to velmi vyrovnané a upřímně, ten rozdíl ve skóre možná vypadá hrozivě, ale ve skutečnosti to bylo mnohem vyrovnanější.

Byl pro Kanadu zápas s Čechy dobrým testem?

Češi nás dobře prověřili. Mají rychlé hráče, museli jsme makat v útoku i obraně. Doufám, že se v následujících dnech ještě budeme dál zlepšovat.

Co jste říkal na atmoféru v aréně?

Byla skvělá. Publikum je tu neuvěřitelné, hodně hlučné a je vidět, že opravdu žije s týmem. Fandí až do konce, dodává mu sílu.

Myslíte si, že se oba týmy na turnaji ještě potkají?

Doufám, že postoupíme my i Češi, kteří také hrají dobře. Takže věřím, že na sebe ještě narazíme.

Reklama

Související témata: