Hlavní obsah

Erat smekal před kamarádem v kanadské brance. Ale v NHL to má Smith těžší, tvrdil

Michal OsobaPrávo

Cestou z ledu po pondělní hokejové bitvě si v novinářské mixzóně Martin Erat a Mike Smith plácli a prohodili pár slov. Výrazně širší úsměv měl na tváři kanadský gólman, byť od parťáka, s nímž přes sezónu sdílí v Arizoně společnou šatnu, jednu branku inkasoval.

Foto: David W Cerny, Reuters

Martin Erat při střetu s kanadským gólmanem Mikem Smithem.

Článek

V klubu Coyotes jsou věrnými parťáky. Oběma je 33 let, mají rodiny… „On má tři děti, jsme si v Arizoně blízcí,“ přiznává Erat. Smithovou manželkou je bývalá kanadská sjezdařka a účastnice dvou olympijských her Brigitte Actonová.

„Jsem rád, že Mike přiletěl. Chytá ve výborné formě,“ smekl Erat před Smithem. Také byl kanadský gólman vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu při výhře 6:3 nad Českem. Spoustu šancí svěřencům Vladimíra Růžičky lapil, tradičně skvěle pracoval s holí.

Vyloučení se divil

„Dali jsme mu moc prostoru před bránou. Tady je těžké projet u brankoviště, hned vám pískají, že stojíte v brankovišti. V NHL to má o hodně těžší, tam jsou před ním pořád dva hráči. Nevyvinuli jsme na něj takový tlak, aby udělal chybu,“ mrzelo Erata, že se svými spoluhráči Smithovi situaci ulehčoval.

Sám se ve třetí třetině dostal do kontaktu se Smithem a ke svému překvapení byl vyloučen. „Myslel jsem, že to je spíš faul na mě než můj na gólmana,“ divil se. Z následné přesilovky zaznamenala Kanada nakonec vítězný gól na 4:2.

Reklama

Související témata: