Hlavní obsah

Hertl během volného dne zajel domů a připravoval se, jak ho táta seřve

Jan Škvor, Jan Švanda, Michal OsobaSport.cz

I den po zápase s Kanadou si útočník české hokejové reprezentace Tomáš Hertl vyčítal svou chybu, když po jeho špatné rozehrávce vstřelil Sean Couturier za stavu 2:2 třetí gól výběru Javorového listu, po němž Růžičkovi svěřenci odpadli. „Hodně mě to mrzelo a mrzí to pořád. Chtěl jsem puk vyhodit dopředu, ale trochu mi sjel a šlo to na střed přímo na hráče. Snažil jsem se na to zapomenout a odčinit to, ale bohužel to nevyšlo,“ litoval jednadvacetiletý forvard, který volné úterý využil k návštěvě rodiny.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník české hokejové reprezentace Tomáš Hertl.

Článek
Fotogalerie

Uvítal jste, že jste po čtyřech náročných dnech dostali v úterý odpoledne volno?

Bylo to potřeba, abychom mohli na hokej na chvilku zapomenout a trošku si od něj vyčistit hlavu. Můžeme na chvíli zregenerovat, než se začneme připravovat na další zápasy.

Co jste si naplánoval vy?

Že zajdeme s přítelkyní na kafe a určitě zajedu domů. A že mě táta seřve za výkony (usmívá se).

Dokáže i pochválit?

Jenom občas, ale spíš je kritický a vyčítá mi chyby. Což je ale na jednu stranu i dobře, abych se pořád zlepšoval.

Jak s odstupem času hodnotíte prohraný zápas s Kanadou?

Je to škoda, ale můžeme si z toho vzít ponaučení. Chyb děláme všichni pořád dost, jak útočníci, tak beci. V obraně se prostě musíme zlepšit celá pětice, protože kolikrát necháme jednoho hráče volného a jsou z toho ohromné šance. A Kanada je využívala, vždyť je tady prakticky s olympijským týmem, vzala to nejlepší, co měla k dispozici.

Našel jste i nějaká pozitiva?

Snažili jsme se všechno dohrávat, byli jsme důrazní a nikdo nechtěl vynechat jediný souboj., Chodíme do brány, celkem si i vytváříme šance. V tom tlaku do brány musíme pokračovat.

Kanadu vede kouč Todd McLelan, pod kterým jste poslední dvě sezóny nastupoval v San Jose. Byl proto pro vás zápas pikantnější, když na lavičce stál dnes již bývalý trenér Žraloků?

Určitě to v tomto ohledu trošku speciální zápas byl. S trenérem jsem se tu už dvakrát viděl, tak jsme si povídali. Říkal, jak se mu líbí Praha, jak jsou fanoušci super a že mám štěstí, že jsem právě odsud. S Brentem (Burnsem, obráncem Kanady a spoluhráčem ze San Jose) jsme se pozdravili akorát na ledě. Až bude čas, ještě určitě pokecáme.

Reklama