Hlavní obsah

Dobrá práce! Pokračujte v tom, vzkazuje fanouškům nadšený Sobotka

Praha

Odpočinuli si, načerpali síly a nyní se již plně soustředí na další zápasy domácího mistrovství světa. Po dvou dnech volna čeká českou hokejovou reprezentaci výběr Francie, který ji loni na šampionátu v Bělorusku zle zatápěl a prohrál až v prodloužení 4:5. Jedním z pamětníků tehdejší úporné bitvy je Vladimír Sobotka, který trefou na konci úvodní dvacetiminutovky zavelel k velkému obratu. "Co se mi z toho utkání okamžitě vybaví? Že to bylo brzy 0:3," zavzpomínal s úsměvem útočník Avangardu Omsk.

Rozhovor s Vladimírem Sobotkou v hotelu Selský DvůrVideo: vt, Sport.cz

 
Článek

Galský kohout umí favority potrápit. Před dvěma lety v Helsinkách senzačně zdolal 2:1 Rusko, loni v Minsku zase udolal 3:2 po nájezdech Kanadu a nelekl se ani českého celku s hvězdným Jaromírem Jágrem v sestavě.

Přesto takový start do utkání asi nikdo z přítomných diváků v Čižovka Areně nečekal. Francouzi v zápase výborně bruslili, dostávali se do přečíslení a v 19. minutě vedli překvapivě ale zaslouženě 3:0! Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky však žádnou blamáž nepřipustili. Těsně před první sirénou snížil zmíňovaný Sobotka a v prostřední části během pouhých osmi minut obrátili skóre na 4:3. Houževnatý protivník ještě stačil vyrovnat, Kolář však v 63. minutě zařídil národnímu týmu bonusový bod.

Mužstvu pod vedením kouče Davea Hendersona se na turnaji v Praze zatím příliš nedaří, na kontě má ze tří duelů pouze jednu výhru, Češi ale varovně zdvihají prst. "Výborně bruslí a jsou silní na puku. Hrají celý rok pospolu, to je pro ně plus, jsou rozehraní. Vědí o sobě, bude to nepříjemný soupeř," uvědomuje si Sobotka.

Zápas mezi Českem a Francií se hraje ve čtvrtek od 16:15 v pražské O2 areně. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Národní tým ve všech třech předchozích utkáních pokaždé inkasoval jako první, což proti Francouzům nechce dopustit. "Musíme chytit začátek, zkusit dát první gól, aby to z nás spadlo. Pohlídat si vedení a dotáhnout zápas do vítězného konce," nastínil čtvrteční plán sedmadvacetiletý forvard, který je důležitým mužem při vhazování.

Volný čas? Fotbal, masáže a playstation

Čeští hokejisté mají za sebou náročný program. Absolvovali tři zápasy ve čtyřech dnech, navíc s těžkými protivníky Švédskem či Kanadou. Hráči dostali v pondělí odpoledne volno, které využili setkáním s rodinnými příslušníky.

"Každý byl s rodinou, nebo přítelkyní. Myslím si, že všichni si to volno užili," poznamenal Sobotka, jenž únavu po náročných střetnutích necítí. "Já dobitej nejsem, byl den volna, každý měl čas zregenerovat. Já myslím, že už je to dobré."

Národní tým si užívá pohodlí a komfortu nádherného hotelu Selský Dvůr, kde našel během MS své útočiště. "Je to tu výborné. Nic nám nechybí. výborně nám vaří, paráda," pochvaluje si Sobotka, který volné večery tráví se spoluhráči různě.

"Snažíme se relaxovat. Koukáme se na fotbal, nebo hokej, na zápasy z druhé skupiny v Ostravě. Jdeme třeba na masáž, nebo hrajeme hry na playstationu," říká.

Stejně jako jeho spoluhráči si užívá parádní atmoféru v libeňské O2 areně. "Je výborná, fanoušci nás  většinou pořád ženou dopředu. Někdy nás to až vyblázní. Musíme pak zpomalit a udržovat si svoje místa, kde máme hrát." přiznává šikovný forvard, který bouřlivou kulisu na ledě hodně vnímá. "Fanoušci, odvádíte dobrou práci. Pokračujte v tom," vzkazuje na závěr.

Porazí čeští hokejisté ve čtvrtek na MS tým Francie?
Ano
93,1 %
Ne
6,9 %
Celkem hlasovalo 27234 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články