Hlavní obsah

Mám většinou jeden highlight za sezónu, tak jsem si ho vybral teď, smál se Němec

Praha

Odehrál svůj nejpovedenější zápas na letošním mistrovství světa. Ondřej Němec dal Francouzům dva góly a u jednoho ještě asistoval. Navíc se hned v úvodu blýskl parádním bodyčekem na Roussela z Dallasu. Z ledu tak mohl ocházet spokojen, neboť se výrazně podepsal pod druhé vítězství českých hokejistů na pražském šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Ondřej Němec oslavuje gól proti Francii.

Článek

Výsledek 5:1 vypadá docela jednoznačně, ale povinný zisk tří bodů se nerodil lehce...

Všichni viděli, že Francouzi byli hodně houževnatí. Trenéři nás ale pečlivě připravovali, že to bude hodně o dobývání jejich branky. Až gólem na 3:1 se to zlomilo, soupeř musel víc otevřít hru a my už mohli snadněji útočit.

Šlo o to zůstat hlavně trpěliví?

Věděli jsme, že když nebudou forčekovat, budou v pěti bránit na modré čáře. Zaplať pánbůh, že jsme tentokrát už nedostali první gól. Měli jsme to díky tomu víceméně pod kontrolou a hráli fajn do útoku, jenže zase tam byly vzadu mezírky. Kdyby proti nám stál lepší soupeř, asi by dokázal chybičku v obraně potrestat. Naštěstí Pavelec měl v brance zákroky, kterými nás podržel. Mělo by to celé mužstvo správně nakopnout.

Vás ke gólovému představení nabudil povedený bodyček proti zámořské posile Francouzů?

Hlavně jsem rád za výhru, ty dva moje góly jsou spíš bonus. Řeknu to takhle: obecně moc branek nestřílím a hitů rozdám ještě míň, spíš mám jeden takový highlight za sezónu, tak jsem si to vybral teď.

Ve druhé třetině jste se ale po střetu se soupeřem za brankou těžko zvedal z ledu...

Byl jsem dlouho na ledě, nestihl vystřídat a Treille mě prostě zahodil. Klasicky do mě vletěl a já si trošku nabil o mantinel. Ale dobrý.

Mohli jste si v závěru za rozhodnutého stavu užít i nadšení z tribun?

Já to vnímám pořád, takovou atmosféru člověk jinde nezažije. Jak lidi skáčou a fandí... Jsou neskuteční. Člověk si to užívá. Koncentrace na hru musí být, ale tohle je paráda.

V pátek vás čeká Rakousko, bude to s ním podobné?

Zřejmě ano. Trenéři nám na mítinku teprve pustí, jak hrají, forčekují, brání. Nebudu říkat, že je to další papírově slabší soupeř, takoví už dneska na mistrovství světa neexistují, ale musíme znovu vyhrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články