Hlavní obsah

Hrát s Jágrem? Obrovský zážitek, hlásil Simon a liboval si, jak se ho legenda zastala

Praha

Když se v srpnu roku 1994 narodil, bylo Jaromíru Jágrovi dvaadvacet let, válel v NHL a dokonce vlastnil dva prsteny pro vítěze Stanleyova poháru. Ve čtvrtečním utkání mistrovství světa proti Francii dostal plzeňský mladíček Dominik Simon příležitost si s hvězdným křídelníkem zahrát v jednom útoku. A spolupráci si náramně pochvaloval. V závěru druhé třetiny ho legenda světového hokeje dokonce přijela do jedné z potyček před brankou bránit. „Hodně to potěší," přiznal talentovaný forvard.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští hokejisté Jaromír Jágr (68) a Dominik Simon (94) v potyčce s Francouzi.

Článek

Jaký je to pocit nastoupit v jedné formaci s Jaromírem Jágrem?

Parádní, byl to pro mě obrovský zážitek, i když jsem se na to snažil moc nemyslet. Jarda i Kovy (Jan Kovář) hráli skvěle, hrozně mi pomohli. Jsem rád, že jsem si s Jardou mohl zahrát.

V první třetině vaší lajně chvílemi vázla rozehrávka. V jednom ze střídání jste se pokoušel uvolnit Jágra, který jel už sám na branku, na puk ale nedosáhl. Pramenilo to malinko i z nervozity?

Možná trochu ano. V tu chvíli jsem mu to ale měl dát lépe, blíž k hokejce. Někdy nám ty puky taky odskočily kvůli ledu. Stane se.

Udílel vám Jágr během zápasu nějaké pokyny?

Ano, dával mi rady během zápasu, jsem za to moc rád. Bylo to potřeba, protože jsme spolu hráli poprvé, tak abychom se nějak nesjížděli.

V závěru druhé třetině se vás Jágr před brankou zastal, když jste se v přerušené hře dostal do obklíčení tří Francouzů. Pustil se do potyčky s Antoinem Rousselem, potěšilo vás, jak se zachoval?

Honza Kovář mi nahrál, já jsem dorážel a šli na mě pak všichni, aby chránili gólmana. Jarda si tam jednoho dva hráče chytil. Moc mi pomohl a děkuji mu za to. Když se vás zastane takový hráč, tak to samozřejmě hodně potěší.

Šel na trestnou lavici pak vlastně místo vás...

Oni možná trochu chtěli jít i do něj, aby ho trochu znervózněli, protože vědí, že Jarda je náš jednoznačně nejnebezpečnější hráč.

Jaký je Jágr spoluhráč? Chválil vás během hry, kritizoval?

Výborný! Pomůže vám, vůbec nekritizuje. Nechce, abyste vedle něj byli nervózní. Můžu být rád, jak mi pomohl a jak skvěle hraje.

Francii jste nakonec porazili 5:1. Jak byste zápas zhodnotil?

Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to bylo těžké utkání. Dlouho platil nerozhodný stav, jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Asistoval jste u důležitého třetího gólu. Jak byste celou situaci okomentoval?

Jarda na sebe natáhl parádně dva hráče. Dostal jsem od něj puk, stačilo s ním trochu popojet, dal jsem to Kovymu před branku. Ten má výbornou a pohotovou střelu, umí si udělat místo, vypálil hezky a Jarda byl včas na správném místě.

Co jste říkal na skvělou atmosféru v aréně? Byla ještě lepší než v minulých zápasech?

Byla neskutečná. Diváci fandili parádně, možná i ještě víc než v předchozích utkáních. Strašně dobře se v té atmosféře hraje. Když vidím, jak fanoušci jásají, tak to samozřejmě potěší. Zvedne vás to a nabudí. Všichni si to užívají.

Reklama

Související témata: