Hlavní obsah

Hokejová reprezentace se chystá na Rakušany. Trenéři chystají změny v útocích

Praha

Jednu až dvě změny v útočných řadách chystají čeští trenéři do pátého vystoupení hokejové reprezentace na domácím mistrovství světa proti Rakousku. Po pátečním rozbruslení o tom informoval asistent kouče Jaroslav Špaček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička (vpravo) a jeho asistent Jaroslav Špaček (uprostřed).

Článek

„Nějaká změna tam nastane, bude se týkat prvních dvou formací. Vyzkoušíme si další varianty," řekl Špaček, který nechtěl být konkrétnější. „Nechte se překvapit. Máme náčrt, ale budeme mít dneska ještě jednu poradu a chceme to sdělit nejprve hráčům," doplnil tajemně.

Dopoledního dobrovolného rozbruslení se zúčastnilo jen pět hráčů a třetí brankář Jakub Kovář. Vedle hokejistů, kteří nejsou zapsáni na soupisku, vyjeli na led i obránce Jakub Krejčík a zdravotně indisponovaný útočník Jakub Klepiš, který duel s Rakouskem ještě vynechá.

„Dneska už střílel na branku, byl lepší. Sice tam jednou upadl, trochu si pofňukal, ale pofoukáme mu to a bude to v pohodě," řekl s úsměvem Špaček, který hýřil velmi dobrou náladou.

Opět se sedmi beky, hrát bude i Krejčík

Do utkání znovu zasáhne sedm beků. Složení obranných dvojic se oproti střetnutí s Francií nezmění. S Janem Hejdou nastoupí Michal Jordán, vedle Jakuba Nakládala se objeví Jan Kolář a Ondřej Němec bude hrát s Petrem Čáslavou. Sedmým zadákem je opět Krejčík, který se proti výběru galského kohouta zapojil od začátku do hry. Mezi třemi tyčemi se představí Ondřej Pavelec.

Národní tým čeká po souboji s Francouzi další z papírově slabších soupeřů. Proti Rakušanům chce zlepšit důraz před brankou. „Měli jsme za první třetinu asi patnáct střel, ale nedali jsme žádný gól. Z toho tlaku, který jsme měli, je to hodně špatně. Kdybychom vedli 1:0 nebo 2:0, tak by ten zápas s Francií vypadal trošku jinak. Proti Rakousku se musíme určitě tlačit víc do branky," uzavřel Špaček.

Zápas mezi Českem a Rakouskem se hraje v pátek od 16:15 v pražské O2 areně. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Porazí čeští hokejisté v pátek na MS tým Rakouska?
Ano
94,9 %
Ne
5,1 %
Celkem hlasovalo 34650 čtenářů.

Reklama

Související témata: