Hlavní obsah

Povinné tři body, ale s vykřičníkem, ví Němec. Proč je v kabině terčem srandy?

Praha

Po čtvrtečním utkání s Francií, v němž vstřelil dvě branky a na další ještě přihrál, se Ondřej Němec smál, že podobný highlight má jeden za sezónu. Jenže o pouhý den později přišel další. Jednatřicetiletý obránce zlomil svou trefou v polovině utkání bezbrankový stav s Rakouskem a českou hokejovou reprezentaci tak uklidnil a nasměroval k povinné výhře.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Velká radost. Obránce Ondřej Němec se ze svých gólů raduje vehementně. Jako po tom, co vstřelil Rakousku.

Článek

Jasně na něm bylo vidět, jak velkou radost ze svého zásahu má. Když kotouč skončil v síti za brankářem Starkbaumem, několikrát oslavně zapumpoval rukama a pak byl rád, že celou situaci ustál a nespadl na záda. „Já opravdu moc gólů nedávám, tak si je musím užít," tvrdil mistr světa z roku 2010, jehož si kvůli emotivním oslavám spoluhráči dobírali už po duelu s Francouzi.

„Dělali si ze mě srandu, v jaké jsem byl euforii. Ale když si ji ze mě dělá Kuba Voráček, který dá šedesát gólů za sezónu... On se asi nemusí z každého radovat. Já jo, když jich dám osm," rozesmál se Němec, ale v úvodní třetině proti Rakušanům mu moc veselo nebylo.

„Chtěli jsme vstoupit do zápasu s tím, že konečně dáme rychlý gól, jenže zase se to nějak nepovedlo. Naopak Rakušani měli spoustu šancí, chodili na nás v přečísleních," věděl Němec a vychvaloval gólmana Pavelce, jenž v úvodní dvacetiminutovce betonem zlikvidoval tutovky Latusy a hlavně Leblera.

Skvělý Pavelec nám dal šanci, řekl Němec

„Je super, že Ondra předvedl fantastické zákroky, kterými nás podržel. Odchytal skvělý zápas. Dal nám šanci, abychom zase nemuseli dotahovat, protože takovýto typ soupeře by se zabetonoval a my bychom to měli hodně těžké," řekl Němec, podle něhož za zlepšeným výkonem od druhé třetiny stálo především zjednodušení hry a trpělivost.

„Zatímco v první třetině obránci puk přidržovali, od druhé jsme začali hrát víc jednoduše, zrychlili jsme hru a útočníci najednou měli víc času tvořit. Když jsme pak dali za deset minut tři góly, už jsme si to pohlídali. Kluci hráli vepředu super, Rakušany točili. Takže jsme získali povinné tři body. Jsou fajn, ale s vykřičníkem," hodnotil výhru 4:0 obránce moskevského CSKA, který asistoval i gólu Zaťoviče na 2:0.

Do dalšího průběhu turnaje ale musí Češi zapracovat především na obraně, i když dnes neinkasovali. „Je vidět, že útočníky máme skvělé, šance si vypracují. V obraně nás ale trápí spousta přečíslení. Stát se to proti Kanadě, asi by to skončilo jinak..."

Reklama

Související témata: