Hlavní obsah

Národní tým se už dalších posil z NHL nedočká. Plekanec ani Hudler na MS nepřijedou

Praha
Aktualizováno

Naděje, že by českou hokejovou reprezentaci posílil na domácím mistrovství světa montrealský útočník Tomáš Plekanec s největší pravděpodobností padla. Canadiens totiž v noci na neděli porazili ve svém hájemství Tampu Bay 2:1 a v sérii druhého kola play off NHL si vynutili šesté utkání. V případě vyřazení Calgary nedorazí ani forvard Jiří Hudler. Po dopoledním rozbruslení o tom informoval asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští trenéři Jaroslav Špaček (vlevo) a Vladimír Růžička během utkání MS.

Článek

"Tím, že Montreal vyhrál a prodloužil sérii, tak pro nás asi skončila možnost, že by Pleky přijel," přiznal Špaček.

Dres národního mužstva na šampionátu v Praze neoblékne ani Hudler, byť jeho Calgary prohrává s Anaheimem 1:3 na zápasy a v noci na pondělí se bude na ledě Kačerů snažit odvrátit konec sezóny.

"Už je dost pozdě. Než by se dostal do Prahy, bylo by úterý a myslím si, že ti kluci potřebují tak tři čtyři dny na to, aby se aklimatizovali. Jirka byl navíc tuším zraněný, nehrál, takže tahle varianta padla," sdělil Špaček.

Vondrka dopsán na soupisku

Soupiska české reprezentace tak bude v brzké době kompletní. Ještě před nedělním duelem proti Německu trenéři dopsali útočníka Michala Vondrku.

Vedle třetího brankáře Jakuba Kováře čekají na svou příležitost i zadák Michal Kempný a útočník Lukáš Radil. Na soupisce aktuálně figuruje čtrnáct forvardů, sedm obránců a brankáři Ondřej Pavelec s Alexandrem Salákem. Na MS smí startovat 22 hráčů do pole a tři gólmani.

"Bavili jsme se o tom dneska ráno na snídani a ještě to potřebujeme probrat. Další hráče zapíšeme možná po dnešním utkání s Německem," uvedl Špaček.

Na rozbruslení byl i Jágr

Nedělního rozbruslení, které trvalo půl hodiny, se zúčastnilo jen šest hráčů a brankáři Salák s Kovářem. Vedle hokejistů, kteří zatím nejsou zapsáni na soupisku, vyjeli na led i obránce Jakub Krejčík, zdravotně indisponovaný křídelník Jakub Klepiš, který přes lepšící se stav do odpoledního utkání s Německem nezasáhne, a na pár minut se přišel do O2 areny sklouznout i Jaromír Jágr.

"Jardy jsem se neptal, ale možná se chtěl trochu protáhnout. U něj nikdy nevíte, jestli bude bruslit v noci, odpoledne...Ale myslím, že mluvil o tom, že by chtěl měnit brusle, tak si je chtěl asi trochu vyšlápnout," sdělil Růžičkův asistent.

Českou reprezentaci prověří od 16:15 tým Německa, který ve čtvrtek potrápil favorizované Švédy. "V tom utkání hráli výbornej hokej. My bychom se chtěli dál zlepšovat, dostávat míň a míň gólů a vypilovat defenzivu. Do útoku jsme hodně silní, ale bohužel zatím děláme zbytečné chyby a ty by nás mohly ve čtvrtfinále mrzet," poznamenal Špaček. Sestava národního týmu se příliš nezmění.

"V brance bude Pavelec, obrana zůstává stejná. Co se týče útoků, tak jsme měli připravenou jednu variantu. My trenéři máme před obědem ještě jeden mítink, takže uvidíme," uzavřel Špaček.

Reklama