Hlavní obsah

Utkání se Švédy se mi nepovedlo. Jsem rád, že jsem složil reparát, říká Krejčík

Jan Švanda, Jan ŠkvorSport.cz

Úvodní duel světového šampionátu proti Švédům mu nevyšel podle představ. Dva následující zápasy proseděl jen na střídačce. Kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička jej však nezatratil, proti Francii mu dal další šanci a Jakub Krejčík ji využil. Obránce ve službách švédského Örebro chce trenérovi důvěru splatit a na ledě si vede dobře...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Krejčík během zápasu MS.

Článek

Nastoupil jste do prvního zápasu se Švédy, pak ale ze sestavy na nějaký čas vypadl. Mrzelo vás to hodně?

První utkání se mi upřímně moc nepovedlo, udělal jsem v něm dvě zásadní chyby. Tím jsem se vyautoval a nehrál další dvě utkání. Ale snažil jsem se myslet pozitivně a čekat na další šanci. Pak se mi povedlo složit reparát, takže jsem zatím spokojený.

Od trenérů máte důvěru i na přesilové hry. Těší vás, kolik prostoru na ledě nyní dostáváte?

Jsem samozřejmě šťastnej. Nehrál jsem v tom prvním utkání dobře, to bylo evidentní. Pak jsem naskočil, asi jsem předvedl dobrý výkon, že mě trenér dál nechává hrát.

Jako jeden z mála hokejistů, kteří hrají zápasy, se účastníte dopoledních rozbruslení před utkáním. Jste na to zvyklý?

Ano, dělám to tak i v sezóně. Není to nic neobvyklého.

Jak se vám líbí divácká kulisa v O2 areně?

Je to parádní. Musíme být vděční, jak nás tady lidi podporují. Každý zápas je vyprodaný, já si to moc užívám, je to úžasný.

Když jste po utkání se Švédy zůstával pouze připraven na střídačce a do hry nezasahoval, vychutnával jste si atmosféru v aréně víc?

Pociťoval jsem ji víc. Mohl jsem se dívat po těch divácích, někdy jsem z toho měl i husinu. Je to výborný a fanouškům za to patří velký dík.

Český tým má za sebou zápasy s Francií a Rakouskem, tedy proti týmům, které patří k papírově slabším soupeřům. Jak vás tyto duely prověřily?

První třetiny v obou zápasech nebyly optimální. Kdybychom inkasovali nějaké góly, tak to mohlo dopadnout třeba jinak. Jsou to sice papírově slabší mužstva, ale dneska to není tak jednoduchý. Všichni hrají moc dobře. Jsou nepříjemní, rychlí, napadají, takže to není nic jednoduchýho.

V úvodu šampionátu jste dostávali hodně gólů, dělali chyby. Zlepšili jste defenzivní činnost?

Každým dnem je to lepší a lepší. Máme denně video, tam je to všechno vidět. Můžeme si o tom promluvit. Myslím si, že se to zlepšuje.

Jak těžkým soupeřem bude v neděli tým Německa?

Trápili Švédy. Nečeká nás žádný lehký soupeř, musíme se na ně pořádně připravit.

Porazí čeští hokejisté na MS tým Německa?
Ano
95 %
Ne
5 %
Celkem hlasovalo 702 čtenářů.

Reklama