Hlavní obsah

Klepiš si vystřelil z Jágra! Trénoval v jeho dresu z Pittsburghu a se spoďáry pod helmou

Praha

Pondělní trénink české hokejové reprezentace v holešovické Tipsport Aréně před úterním závěrečným duelem základní skupiny domácího MS proti Švýcarsku začínal v odlehčené atmosféře. Přítomným novinářům a organizátorům turnaje se naskytla nevšední podívaná. Na ledě totiž bruslil i „vetřelec“ navlečený do pittsburského dresu Jaromíra Jágra a zpod helmy mu vlály černé trenky napodobující účes české legendy, který nosila při svém angažmá u Tučňáků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

"Kapitán" Tučňáků Jakub Klepiš.

Článek
Fotogalerie

Oním vtipálkem nebyl nikdo jiný než Jakub Klepiš. Třicetiletý útočník, který momentálně kvůli potížím s ramenem nehraje a s národním týmem jen trénuje, dostal ráno nápad, jak si z Jágra vystřelit.

„Vzniklo to úplně náhodou. Mamky známá mi dala Jardův dres, který od něj chtěla podepsat. Jarda mi ho podepsal dneska ráno a já si řekl, že bychom mohli udělat nějakou srandu, řekl po tréninku Klepiš, který v žertíku nejel sám.

Pomohli Vondrka s Voráčkem

O jeho záměru věděl i další útočník Michal Vondrka, který vymyslel, že by se mohli slepit dvě hokejky dohromady, a tak se nakonec Klepiš po ledě proháněl s netradičně dlouhým držadlem hole.

„Jsem rád, že v tom nejsem sám, za tu dlouhou hokejku opravdu může Michal Vondrka," přiznával Klepiš. A žertík ještě vylepšil. Pod helmu si nasadil černé trenýrky, aby se jeho účes alespoň lehce podobal tomu Jágrovu z před pár let.

„Hledal jsem nějaký černý tričko a nakonec mi dal Voras (Jakub Voráček) svoje spoďáry. Naštěstí s sebou nosí dvoje, tak byly nepoužitý," rozchechtal se Klepiš, jenž měl ale zpočátku obavy, jestli se jeho fórek Jágra nedotkne.

Nenaštve se Jarda? bál se Klepiš

„Radši jsem se ještě pár kluků ptal, jestli to mám opravdu udělat. Například Vorase, kterého jako kapitána všichni posloucháme. Řekl mi, ať to určitě udělám. Bál jsem se ale, jestli se Jarda nenaštve," přiznal Klepiš.

Naprosto zbytečně, Jágra celá situace pobavila. „Jardu jsem hledal na ledě a nemohl jsem ho najít. Prý se usmál a hned se ptal, kdo to je, protože mě nepoznal. Pak jsem za ním ještě jel, jestli není naštvaný, ale samozřejmě že nebyl. Bere to jako srandu," těšilo Klepiše.

Reklama

Související témata: