Hlavní obsah

Hokej strhl sportovce. Čech se fotil s Crosbym, Hejnová s králíky, Hradilek se Synkem

Praha

Šampionát v Praze a Ostravě není přehlídkou hvězd pouze na ledě, o sportovní esa není nouze ani při pohledu do hlediště. Podpořit české hokejisty vyrazily i osobnosti z ostatních sportů.

Foto: Sport.cz

Petr Čech v obležení hokejových gólmanů. Zleva Ondřej Pavelec, Martin Prusek, Milan Hnilička a Alexander Salák.

Článek
Fotogalerie

Gólman fotbalové reprezentace Petr Čech dorazil hned na úvodní zápas se Švédy, když po oslavách titulu s Chelsea spěchal do Prahy kvůli vyřízení pasu, a zvědavý byl hlavně na výkony gólmanů.

„Mám k nim pochopitelně blízko, osobně znám Petra Mrázka,“ říkal do mikrofonu a vedle selfie se Sidneym Crosbym se vyfotil v šatně také s českými gólmany současnými (Pavelcem a Salákem) i bývalými (Pruskem a Hniličkou).

Netančí, ale fandí

Překážkářská mistryně světa Zuzana Hejnová vyhrála lístky v soutěži od sponzora, a tak hned po návratu ze soustředění na Tenerife vyrazila na zápas s Německem. „Nejsem bláznivá fanynka, která tančí a šílí na tribuně, ale tleskala jsem a uvnitř fandila. Byla jsem už na mistrovství světa 2004 a tohle mi přišlo mnohem lepší,“ vyprávěla.

Hejnové i Jakubu Holušovi se vybavily vzpomínky na halové ME atletů, které ve stejné hale proběhlo začátkem března. „Člověk vidí tu atmosféru z druhé strany a byl jsem až dojatý, když jsem si uvědomoval, jak ti lidé fandili mně, těžko jsem se soustředil na hokej,“ přiznával halový mistr Evropy na 1500 m Holuša, jenž navštívil páteční duel s Rakouskem.

Koukal není ticketportal

„Mně přišlo zajímavé, jak se celá hala dá přestavět a vypadá úplně jinak,“ zaujalo Hejnovou. Překážkářka v českém dresu od sponzora se jménem a jedničkou na zádech a po boku přítele neunikla zájmu fanoušků. „Fotit se chtělo spoustu lidí, až jsem ke konci neměla čas hokej sledovat,“ líčila Hejnová. Sama si na oplátku udělala fotku s maskoty Bobem a Bobkem.

Společné selfie si při zápase s Němci dopřáli další olympijští medailisté, skifař Ondřej Synek a kajakář Vavřinec Hradilek. „Neskutečná atmosféra, zážitek a díky,“ glosoval Hradilek. Na čtvrtfinále se chystá trojnásobný olympijský medailista v biatlonu Ondřej Moravec, na zápasy ostravské skupiny dorazili i fotbalisté Baníku včetně Milana Baroše.

Zápasy svého bratra Petra si nenechal ujít bývalý mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, byť pak musel na sociálních sítích korigovat žádosti o vstupenky: „Jsem velice rád, že už všichni víte, kdo je mým bratrem… Ale musím vás zklamat, nejsem ticketportal.“

Reklama

Související témata: