Hlavní obsah

Češi už na zápasy hokejového MS prosázeli stovky miliónů. Trumfli i olympiádu

Aktualizováno

Češi jsou zkrátka hravý národ. Na zápasy základní části domácího hokejového mistrovství světa v Praze a v Ostravě už prosázeli stovky miliónů korun. Překonali tak loňský šampionát v Minsku i olympiádu v Soči.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

"Odehráno bylo 56 zápasů, na které jsme nabrali sázky za více než 400 miliónů korun. V několika dnech jsme se dostali hodně přes 30 miliónů korun vsazených na příležitosti spojené s MS. Předpokládaných náběrů 500 miliónů korun, což by byl téměř dvojnásobek loňského MS v Bělorusku, tak do konce šampionátu zřejmě dosáhneme," řekl ČTK mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Stovky miliónů korun prosázeli také klienti Fortuny. "Celkové vklady na loňský šampionát v Česku dosáhly zhruba 255 miliónů korun a už nyní jsme tuto sumu překonali. Po základních skupinách evidujeme sázky v hodnotě přes 300 miliónů korun, přitom ty nejatraktivnější zápasy mistrovství nás ještě čekají," poznamenal mluvčí Fortuny Petr Šrain s tím, že hokejové mistrovství v Česku je absolutním vrcholem letošní sezóny.

Velký zájem eviduje také Chance, u které už byly uzavřeny sázky za 80 miliónů korun. Za celý šampionát společnost očekává pokoření stomiliónové hranice. O třetinu více sázek než loni hlásí také Sazka, pro kterou je však sportovní sázení spíše doplňkem k číselným loteriím. "Celkový objem sázek je 13 miliónů korun. Zisk je zatím menší, než jsme předpokládali, jelikož je málo překvapivých výsledků. Na 95 procent vkladů se vrací mezi hráče," uvedl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Nejvíce tipů na utkání s Francií

Češi zatím nejvíce sázeli na utkání domácího výběru s Francií. "Nejsázenějším utkáním bylo to z minulého týdne, kdy jsme porazili výběr Francie příjemným výsledkem 5:1. Sázkaři jen na tento zápas vsadili šest a půl miliónu korun," informovala mluvčí Chance Markéta Světlíková. U Fortuny se na tento zápas prosázelo 20 miliónů korun, u Tipsportu o milión méně.

Další vývoj sázek bude podle sázkových kanceláří záležet hlavně na tom, jak se bude ve vyřazovací části dařit českému týmu. Ten se ve čtvrtečním čtvrtfinále utká s Finskem, které je podle bookmakerů mírným favoritem. "Pokud by čeští hokejisti skončili již ve čtvrtfinále, pozornost sázejících by se nejspíš podle zkušeností částečně obrátila jinam," doplnil mluvčí Tipsportu.

Hokejový šampionát při absenci jiných výraznějších sportovních akcí považují sázkové kanceláře za vrchol sezóny. To umocňuje navíc to, že se po jedenácti letech koná opět v Česku.

Největší žně měly sázkové kanceláře loni, kdy evidovaly tři sportovní vrcholy roku - zimní olympijské hry v Soči, hokejové mistrovství světa v Bělorusku a fotbalový šampionát v Brazílii. Jen na tyto akce Češi u největších českých společností prosázeli 2,8 miliardy korun. Sázky za další stovky milionů směřovaly na utkání tenisových grandslamů a zápasy prestižních fotbalových lig. Sázkovým kancelářím díky tomu loni rostly tržby i zisky.

Reklama