Hlavní obsah

Rezervy jsou ve všem. Výkon proti Švýcarsku by na Finy nestačil, viděl legendární Hašek

Michal OsobaSport.cz

Když se v úterý při zápase proti Švýcarsku objevil po boku své partnerky na kostce nad ledem, spustil se bouřlivý aplaus. Olympijský šampión a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Dominik Hašek se podruhé vypravil do O2 areny sledovat na vlastní oči český tým. „A hodně zápasů jsem sledoval ze záznamu, to je výhoda televize,“ usmíval se legendární gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hašek mezi svojí partnerkou Libuší Šmuclerovou a Pavlem Paterou při utkání Česko-Švýcarsko.

Článek

Jaký máte zatím dojem ze hry českého týmu?

Nehraje špatně, dokáže otáčet zápasy, v posledních utkáních našel cestu k vítězství, což je důležité, ale myslím, že tam jsou rezervy. Výkon, který kluci předvedli proti Švýcarsku, by v žádném případě na Finy nestačil.

V čem je podle vás třeba přidat?

Rezervy jsou ve všem. Určitě je třeba zlepšit defenzívní činnost, protože Švýcaři měli spoustu šancí v prvních dvou třetinách, a samozřejmě i v ofenzívě. Byl zraněný Jarda Jágr, což ovlivnilo naši hru v přesilovkách, ale na jednu osobnost nemůžeme spoléhat.

Může to ještě mužstvo na čtvrtfinále vypilovat?

Nemůžeme v tom hledat žádnou vědu. Tým je takový, jaký je, věřím, že je stejně dobrý jako Finsko, Švédsko nebo Rusko. Když budeme hrát, co máme, není důvod, abychom tyhle týmy neporazili. Kanada se mi zdá ještě o stupínek lepší, ale to bych předbíhal…

Koho jste si z ostravské skupiny přál pro český tým?

V úterý jsme se o tom bavili s Pavlem Paterou, ten říkal, že by chtěl Rusáky, já radši chtěl Finy. Takže jsem spokojenější.

Obraty skóre se českému týmu zatím většinou dařily, ale prohrávat se špičkově bránícími Finy by se mohlo vymstít…

Rinne tu podává neskutečné výkony, překonává rekordy. Ale Ondra chytal výborně proti Švýcarsku, myslím, že bychom se neměli bát, že máme slabšího gólmana než Finové. Ten zápas bude nesmírně vyrovnaný, ale konečně bychom si neměli nechat dát první branku.

Jak byste jako bývalý brankář Rinneho charakterizoval?

Je to velký gólman, přitom nesmírně rychlý. Dokáže si najít cestu k puku, na výkony, jaké letos předváděl v NHL, navázal i tady na šampionátu.

K tomu skvělá hra finské defenzívy…

Není pochyb, že když vyhrajete čtyřikrát s nulou, gólman musí být výborný, ale musí to být s pomocí vynikající obrany. Bez toho to nejde.

Postoupí čeští hokejisté přes Finsko do semifinále mistrovství světa?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 103836 čtenářů.

Reklama

Související témata: